Van Bronckhorst: 'We kunnen niet mee in dit financiële geweld'

door Cristian de Jong 54

Bron BT Sport

Van Bronckhorst: 'We kunnen niet mee in dit financiële geweld'

door Cristian de Jong 54

Bron BT Sport

Laatst geüpdatet

Giovanni van Bronckhorst verloor met zijn Rangers FC met 4-0 op bezoek bij Ajax. De ploeg van de oefenmeester kwam er de gehele wedstrijd niet aan te pas. Financieel gezien niet onlogisch, zo vindt Van Bronckhorst.

Voor Rangers wat het een pijnlijke terugkeer in de Champions League. De Schotten speelden voor het eerst sinds twaalf jaar weer eens een wedstrijd in het miljardenbal. Op bezoek bij Ajax kreeg Rangers een flink pak slaag. 'Om mee te kunnen doen in de Champions League heb je honderden miljoenen euro's nodig. Anders kan je niet meedoen', vertelt Van Bronckhorst tegenover BT Sport. 'Kijk naar Ajax, dat meer dan 200 miljoen euro aan spelers heeft verkocht. Kijk ook naar Liverpool.'

Van Bronckhorst over de vele miljoenen

Voor Rangers zijn dit soort bedragen niet realistisch. Ze moeten het doen met wat ze hebben, zo weet ook de trainer. 'Het is voor ons te veel gevraagd om met die clubs te concurreren. We willen meedoen, maar we moeten dat doen met de selectie die we hebben en die we kunnen maken. We kunnen niet mee in dit financiële geweld. We wisten dat het zwaar zou worden en dat is nu gebleken.'

Van Bronkhorst speelt met zijn ploeg volgende week een thuiswedstrijd. In het eigen Ibrox Stadium is Napoli de tegenstander. Ook dit zal - op papier - geen makkelijke wedstrijd worden voor de Schotten. Napoli wist Liverpool woensdagavond met 4-1 af te drogen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.