Van Basten, Keizer, Kluivert en De Ligt vereeuwigd in ArenA: 'Hele eer'

door NielsOpdam 54

Bron AT5

Van Basten, Keizer, Kluivert en De Ligt vereeuwigd in ArenA: 'Hele eer'

door NielsOpdam 54

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Marco van Basten, Piet Keizer, Patrick Kluivert en Matthijs de Ligt zijn via een muurschildering vereeuwigd in de Johan Cruijff ArenA. Aan de oostkant van het stadion is op de tweede ring - nabij vak 419 - een Legends Wall onthuld. Kunstenaar en street artist George Adegite maakte de metershoge muurschildering.

Volgens Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, was het 'bijna niet te doen' om vier legendes uit te kiezen voor de Legends Wall. 'We hebben geprobeerd om uit elke Europese succesperiode van Ajax een legende te kiezen. Dan is de keuze nog reuze, maar ik denk dat we met deze vier in ieder geval vier mooie legendes op een mooie plek hebben vereeuwigd', vertelt Geelen aan AT5.

Adegite is een paar maanden bezig geweest met de muurschildering, die woensdag werd onthuld in de Johan Cruijff ArenA. 'Het was een leuke ervaring. Het is inspiratie opdoen, langs de ArenA gaan om het over het project te hebben', vertelt de kunstenaar over het maakproces. 'Stapjes maken, af en toe aan de directie laten zien, goedkeuring krijgen en weer doorgaan.'

Welke legendes op de muurschildering werden vereeuwigd, hoefde Adegite zelf niet te bepalen en daar is hij blij mee. 'Daar hoefde ik gelukkig niet over na te denken, want het zijn er gewoon te veel. Er zijn gewoon veel te veel legends geweest bij Ajax en ik geloof dat er nog een aantal aan zitten te komen', sluit de kunstenaar lachend af.

'Hele eer dat hij hier met deze drie verschillende generaties vereeuwigd wordt'

Tijdens de onthulling waren de zoon en weduwe van de in 2017 overleden Keizer aanwezig. Van Basten, Kluivert en De Ligt ontbraken woensdagmiddag. Frank de Ligt, de vader van Matthijs, was wel aanwezig bij de onthulling. 'Het lijkt heel sterk op zoals hij was, toen hij een jaar of negen was en hij hier bij Ajax kwam', vertelt De Ligt over het kunstwerk van zijn zoon. 'Het is een hele eer dat hij hier met deze drie verschillende generaties vereeuwigd wordt.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.