[Update V] Brobbey mist laatste Oranje-training en is niet inzetbaar tegen Polen

door Timo Suur 598

Bron ESPN, De Telegraaf

[Update V] Brobbey mist laatste Oranje-training en is niet inzetbaar tegen Polen

door Timo Suur 598

Bron ESPN, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey heeft op woensdagmiddag de training van het Nederlands elftal vervroegd verlaten, zo laat ESPN weten. Na een stevig duel met oud-Ajacied Matthijs de Ligt moest Brobbey het veld verlaten onder begeleiding van de dokter en de fysiotherapeut van het Nederlands elftal.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

De 22-jarige spits liep aan het einde van training naar binnen. Het is niet duidelijk of hij daadwerkelijk een blessure heeft opgelopen of dat hij uit voorzorg naar de kant is gegaan. Na een duel met Matthijs de Ligt tijdens een oefenvorm bleef Brobbey op het veld zitten en voelde hij aan zijn linkervoet. Niet veel later stapte hij met instemming van bondscoach Ronald Koemand van het veld. Oud-Ajacied De Ligt kon wel 'gewoon' verder.

Het is momenteel de vraag of Brobbey de eerste EK-wedstrijd van Nederland haalt. Het eindtoernooi begint voor Nederland aankomende zondag om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Polen. Afgelopen donderdag was de spits nog basisspelers in de oefeninterland tegen Canada (4-0), maar normaal gesproken zal hij een reserverol gaan vertolken bij jet Nederlands elftal.

Afgelopen seizoen kampte de spits bij Ajax ook al verschillende keren met blessures. Hierdoor miste hij tien wedstrijden van de Amsterdammers. Desalniettemin was hij de meest waardevolle speler aan de kant van Ajax. Met achttien Eredivisie-goals en acht assists was hij erg belangrijk voor de Amsterdammers. Samen met Steven Bergwijn is hij de enige Ajacied in de EK-selectie van Nederland. Het lijkt er op dat ook Bergwijn genoegen moet nemen met een reserverol.

Koeman zag al meerdere spelers afvallen

Het is voor Koeman te hopen dat Brobbey niet daadwerkelijk een blessure heeft opgelopen. Eerder deze week vielen sterspeler Frenkie de Jong en middenvelder Teun Koopmeiners al weg bij het Nederlands elftal. Koeman riep hiervoor een vervanger op, Ian Maatsen van Borussia Dortmund gaat alsnog mee naar het EK. Eerder zag de bondscoach ook al middenvelders Mats Wieffer, Marten de Roon en Quinten Timber afhaken.

Update - 17.15 uur ( 12 juni 2024 ) - KNVB laat scan maken van hamstring Brobbey

De KNVB laat voor de zekerheid een mri-scan maken van de hamstring van Brobbey, dat melden bronnen aan De Telegraaf. 'De aanwezige lokale supporters dachten aanvankelijk dat het een voetblessure betrof, omdat Brobbey kort daarvoor hard in aanraking was gekomen met Matthijs de Ligt. Hoewel de aanvaller – na drie keer aan zijn hamstring te hebben gevoeld – uit voorzorg de training verliet, wil de medische staf uitsluiten dat er grote schade is', schrijft de krant.

Update II - 18.30 uur ( 12 juni 2024 ) - Brobbey komt met de schrik vrij: 'Slechts stijve hamstring'

Brian Brobbey lijkt opgelucht adem te kunnen halen. Op de mri-scan is niks ernstigs te zien, zo schrijft De Telegraaf. ' Er lijkt zoals gedacht slechts sprake van een verstijving,' meldt de krant. Het is niet de eerste keer dat de spits kampt met hamstringklachten. Afgelopen seizoen liep de Ajax spits vaker rond met klachten aan de hamstring.

Update III - 12.15 uur (13 juni 2024) - Brobbey laat training Nederlands elftal schieten

Brian Brobbey heeft de training van het Nederlands elftal op donderdag aan zich voorbij laten gaan, zo meldt De Telegraaf. De Ajax-spits, die kampt met een stijve hamstring, werkte in het spelershotel een individueel programma af. Het is nog afwachten of Brobbey fit genoeg is voor de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen, die op het programma staat voor zondag 15 juni.

Update IV - 16.15 uur (13 juni 2024) - Brobbey's blessure ontstond na uitglijder: 'Baal ervan, want ik voel me verder hartstikke goed'

Brian Brobbey heeft aangegeven dat zijn blessure ontstond na een ongelukje op de training. 'Ik gleed uit', zo verklaarde de Ajacied tegenover De Telegraaf. 'De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed.' Brobbey is naar eigen zeggen veel bezig met zijn blessure en legt uit dat er donderdag een scan wordt gemaakt. 'En daarna kijken we van dag tot dag, denk ik. Het voelt wel iets beter dan gisteren, maar het is wat stijfjes.'

Update V - 12.05 uur (15 juni 2024) - Brobbey mist laatste Oranje-training en is niet inzetbaar tegen Polen

Brian Brobbey is afwezig bij de laatste training van het Nederlands elftal voor de EK-wedstrijd tegen Polen, zo schrijft De Telegraaf. De spits is aan het herstellen van een lichte hamstringblessure en werkt een individueel programma af. 'Brobbey is niet inzetbaar tegen Polen, maar zal naar verwachting wel meereizen met het team', zo valt er te lezen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.