[Update] 'Fitz-Jim tekent bij tot 2027 en vertrekt op huurbasis naar Excelsior'

door NielsOpdam 218

Bron Voetbal International

[Update] 'Fitz-Jim tekent bij tot 2027 en vertrekt op huurbasis naar Excelsior'

door NielsOpdam 218

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kian Fitz-Jim gaat zijn contract bij Ajax met meerdere jaren verlengen. De talentvolle middenvelder zal daarna voor de rest van het seizoen een huurtransfer gaan maken. Dit alles meldt Voetbal International woensdagmiddag.

Op dit moment leggen Ajax en Fitz-Jim de laatste hand aan de contractverlenging en daarna kunnen de vervolgstappen gezet worden, zo wordt geschreven. Voor Ajax is de contractverlenging van Fitz-Jim een voorwaarde, omdat het huidige contract van de middenvelder na dit seizoen afloopt en hij anders in de zomer van volgend jaar transfervrij zou zijn.

Meerdere clubs zouden interesse hebben in Fitz-Jim, maar volgens Voetbal International lijkt het er op dit moment op dat hij voor de rest van het seizoen op huurbasis gaat spelen bij Excelsior. Bij het eerste elftal maakt Fitz-Jim op dit moment weinig kans op een basisplaats, maar dat Ajax zijn contract met meerdere jaren wil verlengen, laat zien dat de club veel vertrouwen in hem heeft.

Fitz-Jim bij Ajax

Fitz-Jim debuteerde eerder dit jaar in de hoofdmacht van Ajax. Dat deed hij op 8 januari in de uitwedstrijd tegen NEC. Hij kwam toen vlak voor tijd in het veld voor Kenneth Taylor. Enkele dagen later maakte hij in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn debuut in de basis. De laatste weken van het seizoen moest Fitz-Jim vervolgens missen vanwege een blessure aan zijn enkel.

Update - 21.50 uur (30 augustus 2023) - 'Fitz-Jim tekent bij tot 2027 en vertrekt op huurbasis naar Excelsior'

Kian Fitz-Jim gaat zijn contract bij Ajax verlengen en vertrekt daarna op huurbasis naar Excelsior Rotterdam, zo schrijft Ajax-watcher Johan Inan op X. De Ajax-middenvelder heeft in Amsterdam een contract tot medio 2024, maar gaat nu tot 2027 bijtekenen bij de club, zo weet Inan. 'Fitz-Jim maakt het seizoen op huurbasis af bij Excelsior', schrijft de clubwatcher verder.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.