Dijkhuizen over interesse Excelsior in Fitz-Jim: 'Denk dat hij heel goed past in onze speelwijze'

door Brent Tomassen 51

Bron ESPN

Dijkhuizen over interesse Excelsior in Fitz-Jim: 'Denk dat hij heel goed past in onze speelwijze'

door Brent Tomassen 51

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior Rotterdam, heeft kort gereageerd op de interesse van zijn club om Kian Fitz-Jim voor een jaar te huren van Ajax. Bij de Amsterdamse club komt de middenvelder, ondanks het feit dat hij tot de selectie van het eerste elftal behoort, vooral in actie voor Jong Ajax.

'Het is moeilijk in te schatten. Hij staat inderdaad op het lijstje en is natuurlijk een interessante speler', vertelt Dijkhuizen bij ESPN. 'Dat zal voor meer clubs gelden. Ik denk dat hij heel goed past in onze speelwijze: we willen voetballen door de as met onze middenvelders. We gaan zien of hij gaat komen of niet.'

Meer dan tachtig duels in Jong Ajax

Fitz-Jim kwam in 2019 naar Ajax, dat hem overnam van AZ. In Amsterdam begon de spelmaker aanvankelijk in de Onder-17, maar stroomde al snel door naar de oudere leeftijdsklassen. In het seizoen 20/21 debuteerde hij voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. inmiddels heeft Fitz-Jim al 88 wedstrijden voor de beloften van Ajax achter zijn naam staan. Hierin scoorde hij vier keer en gaf daarnaast elf assists.

De beloning voor zijn goede spel in Jong Ajax volgde in januari 2023. Fitz-Jim kreeg van trainer Alfred Schreuder de kans om zich in Ajax 1 te laten zien en maakte zijn debuut tijdens het 1-1 gelijkspel van de Amsterdammers op bezoek bij NEC. Inmiddels staat de teller van Fitz-Jim in het eerste van Ajax op vier officiële duels.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.