Stadiondirecteur is geschrokken van vernielingen: 'Er is flink huisgehouden'

door Timo Suur 233

Bron De Telegraaf

Stadiondirecteur is geschrokken van vernielingen: 'Er is flink huisgehouden'

door Timo Suur 233

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Lilian de Leeuw, stadiondirecteur van De Kuip, is geschrokken van de vernielingen die ze heeft aangetroffen na de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Dat vertelt ze in gesprek met De Telegraaf maandagochtend. Fans van beide ploegen hebben schade aangericht in het stadion van Feyenoord. Voornamelijk aan de kant van de Ajax-aanhang had het stadion het zwaar te verduren. PSV wist de finale van de KNVB-beker na een strafschoppenserie binnen te slepen.

'Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten', zo begint De Leeuw tegenover De Telegraaf. Ze is geschrokken van de vernielingen die zijn aangericht tijdens of na de bekerfinale tussen Ajax en PSV. 'Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd.'

Vervolgens gaat de stadiondirecteur in op de plekken waar de vernielingen zijn aangetroffen. 'Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden', vervolgt De Leeuw haar verhaal, waarna ze voorbeelden geeft. 'Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken.'

Schadeclaim gaat richting de KNVB

Volgens De Telegraaf is het nog niet bekend wat de kosten zijn om alles weer te herstellen. De komende dagen gaan ze kijken naar welke dingen allemaal vervangen moeten worden en daarna zal de eerste inschatting als claim naar de KNVB gaan, zo schrijft de ochtendkrant. De voetbalbond is namelijk de huurder van De Kuip voor de bekerfinale. Het ligt in de lijn der verwachting dat de KNVB de schadeclaim zal verhalen op Ajax en PSV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.