Schuurs: 'Wil niet te vroeg naar het buitenland'

door Thijs Zwagerman 22

Bron OnsOranje

Schuurs: 'Wil niet te vroeg naar het buitenland'

door Thijs Zwagerman 22

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs heeft een duidelijke lijn in zijn carrière voor ogen. De centrale verdediger van Ajax wil zich in Amsterdam doorontwikkelen en waakt ervoor om te vroeg naar een buitenlandse club te verkassen.

‘Ik heb altijd een plan gehad in mijn carrière. Ik wil niet te vroeg naar het buitenland gaan. Ik moet realistisch zijn’, stelt Schuurs op het YouTube-kanaal van OnsOranje. De Ajax-verdediger wordt geïnterviewd door Robin van Persie en de voormalig spits vindt dat Schuurs een goede vorm van leiderschap in zich heeft. ‘Op de positie waarop ik speel is leiderschap nodig. Ik heb alles voor me en ik zie alles, dus dan is leiderschap zeker iets belangrijks. Dat heb je als speler wel nodig’, reageert Schuurs daar zelf op.

Volgens de Limburger is zijn leiderschap ook natuurlijk ontstaan doordat hij in de jeugdopleiding van Fortuna Sittard vaak met oudere ploeggenoten speelde. ‘Bij Fortuna in de jeugd was het wel anders dan bij bijvoorbeeld AZ of Ajax. Doordat ik bij Fortuna vaak met twee jaar oudere jongens speelde heb ik dat leiderschap geleerd. Of dat aangeboren is? Ik denk dat je het vooral moet trainen. Van jongs af aan moet je het oefenen, dat helpt enorm.’

Denk jij dat Ajax en AS Roma in de rust gelijkstaan en Ajax uiteindelijk wint? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties