Schreuder wil geen extra oefenduels: 'Gebruiken deze weken om heel goed en intensief te trainen'

door Bart Veenstra 77

Bron AS

Schreuder wil geen extra oefenduels: 'Gebruiken deze weken om heel goed en intensief te trainen'

door Bart Veenstra 77

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder gebruikt de neutrale weken liever om hard en goed te trainen dan extra oefenwedstrijden te spelen. Waar concurrent Feyenoord in deze weken midweeks oefenwedstrijden speelt, ziet Schreuder dat bij zijn club liever anders.

'Nee, wij hebben niet overwogen om midweeks oefenwedstrijden te spelen', zegt Schreuder, die zich met zijn ploeg voorbereidt op het competitieduel met FC Groningen van zondag. 'Wij gebruiken deze weken om heel goed en heel intensief te trainen. Ik vind dat je heel hard moet kunnen trainen in deze neutrale weken. Een oefenwedstrijd heeft dan voor mij geen zin als de trainingen prioriteit hebben', aldus Schreuder, die weet dat als de Europese competities straks zijn begonnen er niet zo hard getraind kan worden als nu.

Zondag wacht FC Groningen

Zondag wacht het thuisduel met FC Groningen en die tegenstander heeft Schreuder nu enkele malen bekeken. 'Ze willen voetballen, hebben een goede spits en ook goede zijkanten. Het kan een open wedstrijd worden. Zij willen ook voetballen.'

Schreuder weet echter ook dat sommige ploegen tegen Ajax anders voor de dag komen dan normaal. 'Uiteindelijk moet je in de praktijk zien of ze zich niet aanpassen. Daar moet je op voorbereid zijn', aldus de trainer, die ook wedstrijden van Heracles Almelo heeft teruggekeken. Dit omdat de huidig trainer van FC Groningen - Frank Wormuth - vorig seizoen nog in Almelo actief was. 'Ik wil weten hoe trainers denken. Ik verwacht wel dat wij veel de bal zullen hebben en op hun helft spelen, dan moet je goed staan in balbezit.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug bij minimaal vier goals!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.