Schreuder: 'Het contact is er en we hopen ons daar nog zeker te versterken'

door Bart Veenstra 66

Bron AS

Schreuder: 'Het contact is er en we hopen ons daar nog zeker te versterken'

door Bart Veenstra 66

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder hoopt nog altijd op verdedigende versterking voor Ajax. De Amsterdamse club beschikt op dit moment over vijf fitte verdedigers in de A-selectie, waarvan er een - Devyne Rensch - geschorst is voor het uitduel met Feyenoord.

In de afgelopen weken werd Ajax gelinkt aan Leonardo Balerdi, maar de Argentijnse verdediger van Olympique Marseille gaf deze week nog maar eens aan dat hij op dit moment niet wil vertrekken bij de Franse topclub. Ajax zal zodoende verder moeten zoeken en als we Schreuder moeten geloven, is de club daar volop mee bezig.

Wat betreft geruchten omtrent mogelijk nieuwe verdedigers is het rustig. 'Of het te rustig is? Nee, goed... de club is daarmee bezig. Het contact is er en we hopen ons daar nog zeker te versterken', aldus Schreuder, die blij is dat het ook rustig is omtrent mogelijk vertrekkende spelers als Mohammed Kudus en Edson Álvarez. 'Dat is wel prettig, ja.'

Ajax kent weinig verdedigers in huidige selectie

Ajax heeft op dit moment met Jorge Sánchez, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Owen Wijndal vier verdedigers uit de A-selectie die beschikbaar zijn voor het uitduel met Feyenoord. In theorie zou ook Edson Álvarez nog een linie naar achteren kunnen.

In de winterstop raakte Ajax Daley Blind en Lisandro Magallán kwijt aan respectievelijk Bayern München en Elche CF, terwijl zomeraanwinst Ahmetcan Kaplan een zeer zware knieblessure opliep en daardoor de rest van het seizoen uitgeschakeld is. Daarnaast staat linksback Youri Baas ook nog aan de kant met een blessure.

Aankomende zondag speelt Ajax in Rotterdam tegen Feyenoord. De Klassieker begint om 14.30 uur. Op dit moment heeft Feyenoord een voorsprong van vijf punten op Ajax en dus weten de Amsterdammers wat hen te doen staat.

Weet Ajax weer eens een zege te boeken door Feyenoord te verslaan in De Kuip? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.