Balerdi bevestigt: 'Heb contact gehad met Ajax, maar wil hier blijven'

door BadembaBarrie 182

Bron RMC Sport

Balerdi bevestigt: 'Heb contact gehad met Ajax, maar wil hier blijven'

door BadembaBarrie 182

Bron RMC Sport

Laatst geüpdatet

Leonardo Balerdi heeft inderdaad contact met Ajax gehad over een potentiële overstap naar Amsterdam. De Argentijn benadrukt echter nogmaals dat hij niet van plan is om zijn huidige club, Olympique Marseille, deze winter nog te verlaten. Een transfer lijkt daarmee definitief van de baan.

'Ik heb inderdaad wel contact gehad met Ajax', bevestigt Balerdi, desgevraagd, op de persconferentie van Olympique Marseille, voorafgaand aan het duel met Stade Rennes, gedeeld door RMC Sport. De verdediger is echter resoluut in hoe hij tegen een potentiële overstap aankijkt. 'Ik bedank Ajax dan ook voor hun aanbod, maar ik wil heel graag hier blijven', aldus Balerdi.

Dat heeft, zo benadrukt de Argentijn, niets met Ajax te maken. Zijn wens om te blijven is vooral een teken van waardering voor Marseille. 'Ajax is een grote club, maar ik zit al bij een grote club', vertelt Balerdi, doelend op Marseille. Daarbij zegt de verdediger niet alleen aan zichzelf te denken. 'Het zou respectloos zijn tegenover mijn teamgenoten om de club deze winter nog te verlaten.'

Balerdi wees Ajax al eerder af

Het is niet de eerste keer dat Balerdi zijn ondubbelzinnige verlangen om in Zuid-Frankrijk te blijven uitspreekt. Dat deed hij namelijk ook al op 11 januari, toen Marseille uit tegen ES Troyes AC speelde en Ajax naar verluidt een delegatie naar de wedstrijd had gestuurd om hem te bekijken. Balerdi noemde Ajax toen niet expliciet, maar gaf wel aan dat hij, wat hemzelf betreft, in Marseille zou blijven. Dat sentiment benadrukt hij nu dus nogmaals.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.