Rutte: 'Dit is ontoelaatbaar op en rondom het voetbalveld'

door Timo Suur 61

Bron RTLNieuws

Mark Rutte is op de wekelijkse persconferentie kort ingegaan op het wangedrag van de supporters tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker vanuit het Feyenoord-publiek en het duel werd hierdoor tijdelijk gestaakt. Ajax won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 en plaatste zich voor de bekerfinale.

'De wedstrijd was tijdens een debat, maar ik heb de beelden gezien', zo begint Rutte. 'Het is puur wangedrag en geweld. Dit is ontoelaatbaar op en rondom het voetbalveld', zo zegt de minister-president. Hij spreekt van een grote schande voor de sportwereld. 'Je blijft af van spelers, trainers en scheidsrechters. Totaal schandalig', zo zegt hij over het wangedrag van de supporters.

Er werden meerdere voorwerpen op het veld gegooid, maar het gaat vooral over het aanstekerincident. Ajax-speler Klaassen werd geraakt door een aansteker vanuit het Feyenoord-publiek. 'Gooien van meerdere voorwerpen op het veld en op die manier letsel toebrengen is ontoelaatbaar', zo zegt Rutte, De minister-president wil niet ingaan op maatregelen. 'Ik ga niet speculeren over maatregelen. Eerst de gesprekken afwachten tussen ministers, clubs en de KNVB. Eerst kijken of we het kunnen regelen met gesprekken, anders zullen we niet aarzelen.'

Ajax wint uiteindelijk van Feyenoord en plaatst zich voor bekerfinale

Ajax wist zich uiteindelijk wel te plaatsen voor de bekerfinale door Feyenoord te verslaan. Het duel in De Kuip eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers en die plaatsten zich zodoende voor de bekerfinale. De finale van de TOTO KNVB Beker is een herhaling van vorig seizoen. Op zondag 30 april treffen Ajax en PSV elkaar opnieuw. Afgelopen seizoen wisten de Eindhovenaren de beker te pakken door met 2-1 te winnen van de Amsterdammers. Dit jaar hoopt Ajax revanche te nemen. De finale wordt zondag 30 april om 18.00 uur afgetrapt in De Kuip. Dan mogen er wel supporters van beide ploegen aanwezig zijn.