Rondom: Deze vrouw heeft alle (!) kampioenschappen van Ajax meegemaakt

door Gino Haverkamp 251

Rondom: Deze vrouw heeft alle (!) kampioenschappen van Ajax meegemaakt

door Gino Haverkamp 251

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Deze vrouw heeft alle (!) kampioenschappen van Ajax meegemaakt

Ajax zette tijdens de seizoensopener met Heracles Almelo (4-1) een hondstrouwe fan in het zonnetje. Tante Es, wiens volledige naam Elselyn Harriette Angelique Fa Si Oen is, is maar liefst 108 jaar oud en nog altijd in de Johan Cruijff ArenA te vinden. De officieel oudste inwoner van Amsterdam is geboren in 1915 tijdens de Eerste Wereldoorlog en maakte zodoende, weliswaar onbewust waarschijnlijk, het allereerste kampioenschap van Ajax in 1918 mee. Daarna volgden er nog 35, allemaal tijdens haar leven gewonnen. De club heeft Tante Es dan ook een leuk presentje gegeven zaterdag.

Broer Medić dolgelukkig na wereldgoal Jakov

De broer van Ajacied Jakov Medić was door het dolle heen, nadat zijn broer een werelddoelpunt scoorde op zijn debuut voor Ajax. In een video op Twitter is te zien hoe hij supertrots staat te juichen en te schreeuwen richting zijn broer. Medić scoorde de 1-1 in de wedstrijd die uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen van Heracles Almelo.

Hato neemt rugnummer vier over van vertrokken Álvarez

Jorrel Hato zal in het seizoen 2023/24 met rugnummer vier spelen voor Ajax. De 17-jarige verdediger neemt het nummer over van de naar West Ham United vertrokken Edson Álvarez. Dinsdag werden op de Open Dag de rugnummers van de Ajax-selectie bekendgemaakt. Hato zou aanvankelijk rugnummer drie dragen. Een paar dagen later is die beslissing teruggedraaid.

Steijn hoopt op meer open trainingen voor publiek bij Ajax

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo aangegeven dat hij hoopt op meer open trainingen bij Ajax. 'Ik ben wel voor openheid', vertelt de oefenmeester. De pers mocht langer bij de training aanwezig zijn dan gebruikelijk de laatste jaren. Daarnaast hoopt Steijn ook op meer open trainingen voor de supporters. 'We zijn ook aan het onderzoeken of we meer open trainingen kunnen doen voor publiek.'

Ajax traint in ArenA voor eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo

Een foto van Ajax Life op Twitter laat zien dat Ajax vrijdagochtend aan het trainen is op de grasmat van de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Maurice Steijn kan zodoende alvast wennen aan het strijdtoneel voor de seizoensopener tegen Heracles Almelo. Zaterdag neemt Ajax het op tegen de kampioen van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De wedstrijd begint om 20.00 en staat onder leiding van arbiter Jeroen Manschot.

Álvarez komt met afscheidsbericht voor Ajacieden

Edson Álvarez heeft op Instagram laten weten dat hij Ajax voor altijd dankbaar zal zijn. In zijn bericht laat hij onder andere weten dat de club uit Amsterdam hem de kans heeft gegeven om zijn droom te verwezenlijken en dat hij alle support die hij ontving tijdens zijn jaren bij Ajax voor altijd in zijn hart zitten. De Mexicaan sluit zijn boodschap af met de woorden: 'You will always have a friend, a follower and a great fan in me. Forever Ajacied.' Bij het bericht is ook een afscheidsvideo te zien.

Randers FC vraagt Ajax om Nuamah te kopen

Randers FC is aankomende zondag de tegenstander van FC Nordsjælland. Voorafgaand aan die wedstrijd heeft Randers FC via Twitter aan Ajax gevraagd om Ernest Nuamah over te nemen van FC Nordsjælland. De Ghanese aanvaller wordt veelvuldig gelinkt aan de Amsterdammers. Kleine kanttekening afkomstig van de kant van Randers FC: Koop Nuameh nog voor de wedstrijd van zondag, zodat ze niet tegen deze 'beest van een speler' hoeven te spelen. In de advertentie die de Deense club erbij plaats valt te lezen waarom ze liever niet tegen Nuamah willen spelen. In drie wedstrijden was de aanvaller goed voor vier doelpunten en één assist en bovendien werd hij gekroond tot speler van de maand.

Vrouw Van der Sar deelt beelden van herstellende Edwin

Annemarie van der Sar heeft op Instagram beelden gedeeld van een herstellende Edwin van der Sar. In de video zijn onder meer beelden te zien vanuit het ziekenhuis en ook is te zien hoe hij per vliegtuig wordt overgebracht van Kroatië naar Nederland. Daarnaast heeft de voormalig algemeen directeur van Ajax ook zelf een paar video's geschoten van zijn herstel. Hij werd op vakantie in Kroatië getroffen door een bloeding rondom de hersenen en hij lag een paar weken op de intensive care.

Manschot hanteert de fluit bij Ajax-Heracles Almelo

Jeroen Manschot zal tijdens de eerste competitiewedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo de scheidsrechter zijn, zo laat de KNVB weten via de officiële website. Hij zal vanuit Zeist geassisteerd worden door Edwin van de Graaf, die als VAR is aangesteld. Zaterdag 12 augustus trappen beide ploegen om 20.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.