Ajax maakt rugnummers bekend voor komend seizoen: nummer tien nog onbezet

door Timo Suur 254

Bron Ajax.nl

Ajax maakt rugnummers bekend voor komend seizoen: nummer tien nog onbezet

door Timo Suur 254

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de rugnummers voor aankomend seizoen bekend gemaakt via de officiële kanalen. Tijdens de Open Dag van de Amsterdammers werden de nieuwe rugnummers wereldkundig gemaakt en ook werd er bekend gemaakt dat Steven Bergwijn komend seizoen de aanvoerder is van Ajax.

Het eerste wat opvalt aan de lijst met rugnummers is dat nummer tien nog niet bezet is door een speler. Ajax is nadrukkelijk op zoek naar een aanvallende middenvelder en mogelijk wordt daardoor dat nummer nog niet gebruikt. Verder is het interessant om te zien dat Jorrel Hato komend seizoen nummer drie draagt en dus wordt hij gezien als een vaste basiskracht. Edson Álvarez heeft nummer vier toegewezen gekregen, maar de Mexicaan maakt op korte termijn de overstap naar West Ham United en zodoende komt zijn rugnummer weer vrij voor een mogelijke defensieve versterking.

Nieuwkomers Carlos Forbs, Jakov Medić, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Diant Ramaj dragen komend seizoen respectievelijk de rugnummers elf, achttien, 21, 33 en 40. Ajax geeft wel aan dat de rugnummers nog gewijzigd kunnen worden gedurende de transferperiode. Dit heeft waarschijnlijk te maken met komende ingaande en uitgaande transfers. Álvarez staat bijvoorbeeld op het punt te vertrekken. Daarnaast worden Davy Klaassen en Mohammed Kudus regelmatig in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam.

Volledige lijst met rugnummers van Ajax:

1. Gerónimo Rulli
2. Devyne Rensch
3. Jorrel Hato
4. Edson Álvarez
5. Owen Wijndal
6. Davy Klaassen
7. Steven Bergwijn
8. Kenneth Taylor
9. Brian Brobbey
11. Carlos Forbs
12. Jay Gorter
13. Ahmetcan Kaplan
17. Anass Salah-Eddine
18. Jakov Medić
19. Jorge Sánchez
20. Mohammed Kudus
21. Branco van den Boomen
22. Remko Pasveer
23. Steven Berghuis
24. Silvano Vos
27. Amourricho van Axel Dongen
28. Kian Fitz-Jim
30. Mohammed Daramy
33. Benjamin Tahirović
35. Francisco Conceição
40. Diant Ramaj

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.