[Update II] Bergwijn: 'Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn van Ajax'

door Timo Suur 1403

Bron Voetbal International, De Telegraaf, ESPN

[Update II] Bergwijn: 'Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn van Ajax'

door Timo Suur 1403

Bron Voetbal International, De Telegraaf, ESPN

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn is de opvolger van Dusan Tadić als aanvoerder van Ajax, zo melden Voetbal International en De Telegraaf. Maurice Steijn heeft dit maandag in een persoonlijk gesprek aan de vleugelaanvaller verteld en het wordt later op de dinsdag tijdens de Open Dag van Ajax naar buiten gebracht. De oefenmeester zal later bepalen wie de tweede en derde aanvoerder zullen zijn.

Steijn geeft hiermee een duidelijk signaal naar Bergwijn. De vleugelaanvaller moet een belangrijke rol gaan spelen in de komende seizoenen in het shirt van de Amsterdammers. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2027 en zodoende wordt hij gezien als de ideale aanvoerder voor de lange termijn. In de voorbereiding maakte Bergwijn een uitstekende indruk bij Ajax en in het oefenduel met FC Augsburg droeg hij voor het eerst de aanvoerdersband. Afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor twaalf goals en vijf assists in de Eredivisie.

Ajax begint aankomende zaterdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Tijdens dit duel zal Bergwijn voor het eerst de aanvoerdersband dragen in een officieel duel. Hij is bij Ajax de opvolger van Tadić. Laatstgenoemde vertrok naar Fenerbahçe en dus moest Steijn op zoek naar een nieuwe aanvoerder. De Servïer was jarenlang de captain van de Amsterdammers, maar koos deze zomer voor een vertrek wegens een andere visie over de toekomst van Ajax.

'Klaassen overweegt vertrek bij Ajax'

De Telegraaf schrijft verder dat Steijn op een later moment beslist wie de tweede en derde aanvoerder zullen worden. Edson Álvarez en Davy Klaassen werden binnen Ajax gezien als de reserveaanvoerders, maar eerstgenoemde staat op het punt om te vertrekken naar West Ham United, terwijl Klaassen een vertrek overweegt bij Ajax. In de voorbereiding werd de band door verschillende spelers gedragen. Naast Bergwijn waren ook Gerónimo Rulli, Devyne Rensch, Klaassen en Branco van den Boomen tijdelijk aanvoerder van de Amsterdammers.

Update - 14.40 uur (dinsdag 8 augustus) - Steijn bevestigt keuze voor Bergwijn als aanvoerder Ajax: 'Bewust voor hem gekozen'

Maurice Steijn heeft op de Open Dag van Ajax bevestigd dat Steven Bergwijn komend seizoen de aanvoerder is van Ajax. ‘Hij heeft de aanvoerdersband gedragen tegen Augsburg en toen heb ik ook met hem gesproken of hij zich goed voelde bij het aanvoerderschap van Ajax', begint Steijn zijn uitleg tegenover ESPN. De vleugelaanvaller voelde zich goed bij het aanvoerderschap en zodoende is hij komend seizoen de captain van Ajax. 'Ik heb bewust voor hem gekozen, omdat hij nu een goede leeftijd en ervaring heeft. Het is een vaste waarde, international en een jongen van de stad. In dat opzicht heb ik voor hem gekozen', aldus Steijn.

Update II - 15.00 uur (dinsdag 8 augustus) - Bergwijn: 'Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn van Ajax'

Voor Steven Bergwijn voelt het geweldig om de nieuwe aanvoerder te zijn van Ajax, zo vertelt hij tijdens de Open Dag van Ajax. 'Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn van Ajax', aldus de vleugelaanvaller. Hij kreeg het maandag te horen van trainer Maurice Steijn. 'Ik werd gister naar het kantoor geroepen van de trainer en toen hebben we het samen besproken.’ Bergwijn ziet het komende seizoen positief tegemoet. 'Ik weet dat we hard aan het werken zijn met elkaar. Ik heb zeker heel veel vertrouwen in het nieuwe seizoen.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.