Van der Sar opgenomen in ziekenhuis in Kroatië na bloeding rond de hersenen

door Brent Tomassen 558

Bron De Telegraaf

Van der Sar opgenomen in ziekenhuis in Kroatië na bloeding rond de hersenen

door Brent Tomassen 558

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar is op vakantie getroffen door een bloeding rond de hersenen, zo meldt onder meer De Telegraaf vrijdagmiddag. De voormalig keeper, die onlangs vertrok als algemeen directeur bij Ajax, is opgenomen in een ziekenhuis in Kroatië en verblijft momenteel op de intensive care.

Ajax is de afgelopen uren op de hoogte gebracht van de situatie van Van der Sar, die formeel nog tot augustus in dienst is bij de Amsterdamse club. Momenteel wordt de oud-international door artsen in Kroatië behandeld. De krant schrijft dat de eerste 24 uur in dit soort gevallen cruciaal zijn.

Ajax heeft inmiddels gereageerd op het verdrietige nieuws. 'Vrijdag heeft Edwin een bloeding rondom zijn hersenen gehad. Momenteel verblijft hij in het ziekenhuis, maar zijn situatie is stabiel', schrijft de club onder meer via Twitter. 'Wanneer er meer concrete informatie is, zal er een update volgen.'

'Situatie Van der Sar anders dan hersenbloeding'

Volgens het Algemeen Dagblad is een duidelijk onderscheid te maken tussen de situatie van Van der Sar en een hersenbloeding, zoals eerder werd vermeld. De familie van de voormalig Ajacied werd eerder getroffen door een hersenbloeding bij Edwins vrouw Annemarie in 2009. 'In 2012 richtte de toenmalig keeper van Manchester United de Edwin van der Sar Foundation op ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie', schrijft het medium.

Een kleine zes weken geleden besloot Van der Sar na een moeilijk en voor hem zwaar seizoen te stoppen als algemeen directeur bij Ajax. In een interview gaf Van der Sar aan 'helemaal op te zijn' na alles wat hij de laatste maanden te verduren kreeg. De oud-Ajacied kreeg veel kritiek over zijn manier van handelen na het noodgedwongen vertrek van Marc Overmars.

Als redactie van Ajax Showtime wensen wij Edwin en zijn familie en vrienden de komende tijd veel sterkte toe en hopen we dat hij er spoedig bovenop komt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.