Rasmussen neemt wedstrijdbal mee naar huis: 'Laten zien dat ik hiertoe in staat ben'

door BadembaBarrie 41

Bron Ajax TV

Rasmussen neemt wedstrijdbal mee naar huis: 'Laten zien dat ik hiertoe in staat ben'

door BadembaBarrie 41

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Christian Rasmussen is erg blij met zijn wedstrijd tegen Team Curaçao. In het oefenduel mocht de Deen namens Ajax na twintig minuten invallen en nam hij uiteindelijk vier doelpunten voor zijn rekening. Het maakte hem uiteraard de man van de wedstrijd en hij mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

'Dat is de bal', antwoordt Rasmussen lachend op de retorische vraag van Ajax TV wat hij in zijn handen heeft. 'Na vier doelpunten is dat een geweldig gevoel.' Voor Ajax was het duel met Curaçao een nietszeggend oefenpotje, maar Rasmussen greep de kans met beide handen aan om te laten zien wat hij kan. 'Je moet het seizoen goed eindigen, dus laat ik het maar eindigen met vier doelpunten', stelt hij gekscherend.

De Deens jeugdinternational hoeft niet lang na te denken over de vraag welk doelpunt hij het mooist vond. 'De laatste. Zo'n klein stiftje over de keeper heen is altijd fijn', doelt hij op de 1-5, waarbij hij de doelman van Curaçao verschalkte met een fraai stiftje.

'Mensen bij het eerste laten zien waartoe ik in staat ben'

Voor Rasmussen was deze oefenwedstrijd in Ajax 1 na een heel seizoen in Jong Ajax de uitgelezen mogelijkheid om zich te profileren. Die bewijsdrang spreekt ook uit zijn woorden achteraf. 'Dit is een geweldige manier om het seizoen te eindigen en om de mensen bij het eerste te laten zien dat ik hiertoe in staat ben, dus het is een geweldig gevoel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties