Oranje Onder 20 lijdt ruime nederlaag

door Bart Veenstra 3

Het Nederlands Elftal onder de 20 jaar, beter bekend als het beloftenelftal van de KNVB, is het Vierlandentoernooi in Duitsland begonnen met een ruime nederlaag. Tegen de leeftijdsgenoten van Engeland waren de Nederlandse talenten kansloos en verloor het met 3-1.

Namens Ajax stonden Indy Groothuizen, Damon Mirani (als aanvoerder) en Leeroy Owusu binnen de lijnen. De vierde Ajax-speler, Pelle Clement, zat op de bank. Al binnen het halfuur stonden de Engelsen met 2-0 voor. In de negende minuut wist Reece Brown, aanvaller van Birmingham City, de score te openen. Na een klein halfuur was het opnieuw raak voor de Britse ploeg. Aanvaller Brandon Barker, uitkomend voor Manchester City, zette Engeland op een veilige 2-0 voorsprong.

Tien minuten voor tijd besliste Engeland het duel via Sam Gallagher, speler van MK Dons, die er 3-0 van maakte. In de blessuretijd kwam Oranje Onder 20 nog terug tot 3-1 door een doelpunt van invaller Augustine Loof (PSV). Het Nederlands elftal onder de 20 jaar speelt verder nog tegen Duitsland (10 oktober) en Turkije (13 oktober) tijdens het Vierlandentoernooi.

Opstellingen:

Engeland: Wildsmith; Smith Brown, Toffolo, Reed, Aina; Cargill,Gilliead, Grimes (c), Gallagher; Brown, Barker;

Nederland: Groothuizen (9. Verrips), Diks (46. Loof), Mirani (46. Muller), Bai Kamara, Owusu, Spierings (62. Clement), Ramselaar, Ouwejan (72. Celik), Kasteneer (46. Kada), Van Amersfoort, Vaarnold (62. De Crooy).