Oranje O16 wint na strafschoppen van Duitsland

door sammekors 11

Het Nederlands elftal O16 heeft donderdag op het Vierlandentoernooi weten te winnen van Duitsland. Na negentig minuten en verlenging was de stand in Portugal 2-2, waardoor penalty's de doorslag moesten geven.

Bij Nederland speelden met Ki-Jana Hoever, Kenneth Taylor, Jaymilio Pinas, Sontje Hansen en Neraysho Kasanwirjo vijf Ajacieden mee. Nederland kwam in de eerste helft met 2-0 achter, maar Kasanwirjo en Pinas trokken na de pauze de stand weer gelijk. Uiteindelijk waren de Nederlanders hun oosterburen de baas na een strafschoppenreeks, waarin onder andere Taylor en Kasanwirjo doeltreffend waren.

Oranje O16 stond een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat Ian Maatsen al in de 38e minuut een rode kaart kreeg. Ook werd Hansen nog tijdelijk naar de kant gestuurd, vanwege praten tegen de scheidsrechter. Uiteindelijk bleek dit echter geen belemmering om er met de winst vandoor te gaan. De tweede wedstrijd van het Vierlandentoernooi zal worden gespeeld tegen het gastland Portugal, de derde en laatste tegenstander is Italië.

Opstelling Oranje O16: Troost; Hoever, Kasanwirjo, Maatsen, Salah-Eddine; Taylor, Van Ottele, Taabouni; Van Kaam, Pinas, Hansen.