'Mikautadze persoonlijk rond met AS Monaco; transfer moet voor einde EK rond zijn'

door Bart Veenstra 259

Bron Fabrizio Romano

'Mikautadze persoonlijk rond met AS Monaco; transfer moet voor einde EK rond zijn'

door Bart Veenstra 259

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze is hard op weg om een transfer te maken naar AS Monaco. Transferjournalist Fabrizio Romano laat vrijdagochtend via X weten dat de Georgische aanvaller een mondelinge persoonlijke overeenkomst heeft bereikt met de Franse club.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Romano laat weten dat AS Monaco ook een voorstel aan FC Metz heeft gedaan om een akkoord over een transfersom te bereiken. Bij AS Monaco wil men andere clubs voor zijn en wil men de deal rond hebben voor het einde van het EK.

Op dat EK presteert Mikautadze tot nu toe uitstekend. Met zijn land Georgië bereikte de aanvaller de volgende ronde op het toernooi. Er werd verloren van Turkije, gelijkgespeeld tegen Tsjechië en gewonnen van Portugal. Mikautadze was in alle drie de wedstrijden trefzeker.

Mikautadze is de negende speler in de historie die in alle groepswedstrijden wist te scoren. De Georgiër trad hiermee in de voetsporen van grootheden Michel Platini, Alan Shearer, Hristo Stoitchkov, Savo Milosevic, Milan Baros, Ruud van Nistelrooij, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo.

Ajax deed nog geen mededeling over Mikautadze

Volgens verschillende media heeft FC Metz de optie tot koop in het huurcontract van Mikautadze gelicht. Tot op heden deed Ajax hier echter geen mededelingen over. Naar verluidt zou de Amsterdamse club wel een transfersom van 13 miljoen euro ontvangen voor Mikautadze. Daarnaast ontvangt Ajax wellicht een doorverkooppercentage mocht FC Metz de speler deze zomer daadwerkelijk verkopen.

Bij Ajax kon Mikautadze zich niet onderscheiden. De aanvaller werd in Amsterdam op verschillende posities gebruikt, behalve op de positie waar hij het beste is: in de spitspositie. Mikautadze mocht het onder meer laten zien als linksbuiten en als 'tien', maar op die posities wist hij geen basisplaats te veroveren. In de afgelopen winter werd er gekozen voor een verhuurperiode aan FC Metz. Met die Franse club degradeerde hij, al lag dat niet aan Mikautadze. De Georgiër scoorde sinds zijn terugkeer in de winter elf doelpunten in de Ligue 1.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.