Witschge zag Mikautadze tekortkomen qua discipline: 'Je moet tegenwoordig ook druk kunnen zetten'

door Jon van Dam 147

Bron ESPN

Witschge zag Mikautadze tekortkomen qua discipline: 'Je moet tegenwoordig ook druk kunnen zetten'

door Jon van Dam 147

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Richard Witschge bewaart positieve herinneringen aan Georges Mikautadze bij Ajax, zo laat hij weten in gesprek met ESPN. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdamse club werkte tijdens het afgelopen kortstondig samen met de international van Georgië, alvorens de spits aan FC Metz werd uitgeleend. Witschge is van mening dat Mikautadze een geweldige voetballer is.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ik vond het een hele goede voetballer. In de discipline is hij wat minder. Qua voetbal is hij gewoon geweldig. Hij kon op trainingen hele aparte dingen doen. In de wedstrijden heeft hij natuurlijk weinig gespeeld. Je moet tegenwoordig ook druk kunnen zetten zoals wij met Ajax willen spelen.'

Nadat Mikautadze in de winterstop op huurbasis terugkeerde bij zijn oude club FC Metz, vond hij zijn vertrouwen weer terug en scoorde hij aan de lopende band in Frankrijk. Dat Mikautadze ook op het EK weer tot scoren komt, verbaast Witschge niet. 'Ik denk dat hij in een ander systeem beter tot zijn recht komt en dat is ook gebleken denk ik.'

Mikautadze laat zich zien op EK in Duitsland

Op het EK in Duitsland is Mikautadze de grote man bij de nationale ploeg van Georgië. Tijdens de verloren eerste wedstrijd tegen Turkije (3-1) wist hij het enige doelpunt voor zijn land te maken. Afgelopen zaterdag scoorde de oud-Ajacied wederom: tegen Tsjechië zette hij zijn ploeg vlak voor rust op een 0-1 voorsprong vanaf de penaltystip. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Met zijn twee goals is hij gedeeld topscorer van het toernooi.

Ajax-scout Hans van der Zee kwam zaterdag al ter sprake over Mikautadze bij NOS Langs de Lijn. Hij is van mening dat Mikautadze, mede door zijn lengte, geen match is met Ajax. 'Ajax heeft in de geschiedenis nog nooit een kleine spits gehad die geslaagd is. Cvitanich heeft een tijdje in de spits gestaan. Daarvoor stonden de mensen ook niet op de banken. Het is een traditie om een grote spits te hebben die kan meevoetballen en scoren', zo liet Van der Zee weten.

Win 50 of 100 keer je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.