[Update] Mikautadze ontkracht berichtgeving over akkoord met AS Monaco

door Jari Perridon 192

Bron L'Équipe

[Update] Mikautadze ontkracht berichtgeving over akkoord met AS Monaco

door Jari Perridon 192

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze staat voor een transfer van FC Metz naar AS Monaco, zo schrijft L'Équipe dinsdagavond. De aanvaller trok recent op definitieve basis van Ajax naar FC Metz en heeft nu dus alweer zijn volgende transfer te pakken. De transfer betekent een overstap van de Ligue 2 naar de Ligue 1. AS Monaco betaalt een transfersom van minstens twintig miljoen euro en daar profiteert Ajax van.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Het tweede gedeelte van het afgelopen seizoen speelde Mikautadze ook al in de Ligue 1, maar met FC Metz degradeerde hij naar het tweede niveau van Frankrijk. Aan de prestaties van de oud-Ajacied lag dat niet, want hij was in veertien competitiewedstrijden goed voor twaalf goals en twee assists. In de hoop er degradatie mee te voorkomen scoorde Mikautadze in de play-offs nog tegen Saint-Étienne, maar dat bleek niet voldoende voor handhaving.

In de zomer van 2023 werd Mikautadze door FC Metz nog verkocht aan Ajax. De Amsterdammers betaalden een transfersom van ruim zestien miljoen euro, oplopend tot ruim negentien miljoen euro middels bonussen. In Amsterdam kwam hij echter nooit uit de verf en werd hij vooral op andere posities dan zijn voorkeurspositie in de spits gebruikt. In totaal deed Mikautadze slechts negenmaal mee, waarbij hij niet wist te scoren.

Zodoende werd de rechtspoot in de winter verhuurd aan zijn oude club, FC Metz. Hij kwam in een ware degradatiestrijd terecht en hoewel zijn statistieken voor zich spraken, wist hij zijn club niet te behoeden voor degradatie naar de Ligue 2. FC Metz eindigde in de reguliere competitie op een zestiende plaats en daardoor werd het veroordeeld tot nacompetitie. Daarin bleek Saint-Étienne over twee duels met 4-3 te sterk, waardoor FC Metz als verliezer uit de bus kwam.

Belangstelling Mikautadze

Desondanks vertoonde Mikautadze zijn kunsten in de Ligue 1 en dat wekte de nodige interesse op. Niet alleen AS Monaco, maar ook Stade Rennes en Olympique Lyon hengelden naar de diensten van de voormalig Ajacied. Dat Mikautadze een binnenlandse transfer zou maken, kondigde zich al even aan. 'Ik speel volgend seizoen in de Ligue 1, dat kan ik bevestigen', sprak Mikautadze zelf.

Uiteindelijk is het dus AS Monaco dat aan het langste eind trekt en Mikautadze mag verwelkomen. De club betaalt een bedrag van minstens twintig miljoen euro voor de voorhoedespeler en daar kan nog eens twee miljoen euro aan bonussen bij komen. Mikautadze is daarmee de vervanger van Wissam Ben Yedder, die de club na het maken van in totaal 118 doelpunten verlaat. Met AS Monaco gaat Mikautadze Champions League-voetbal spelen.

Winst voor FC Metz

Voor FC Metz betekent het binnen no-time een winst van minstens zeven miljoen euro. Na de afgelopen huurperiode van Mikautadze nam de club hem immers definitief over van Ajax. De Fransen lichtten de optie tot koop in het huurcontract en betaalden daarvoor een bedrag van dertien miljoen euro. Voordat de transfermarkt opengaat, verkoopt FC Metz hem dus alweer met winst door. Ajax ontvangt naar verluidt tien procent van de winst die FC Metz boekt. Dat betekent dat Ajax zo'n 700.000 euro ontvangt, mits Mikautadze voor 20 miljoen euro wordt verkocht aan AS Monaco.

Update - 10.40 uur ( 12 juni 2024 ) - Mikautadze ontkracht berichtgeving over akkoord met AS Monaco

Georges Mikautadze heeft de berichtgeving over een vermeend akkoord met AS Monaco ontkracht. Via Instagram laat de ex-Ajacied weten dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. Mikautadze speelde zich met een goede tweede seizoenshelft in de kijker van diverse Ligue 1-clubs. Nu hij met zijn huidige club, FC Metz, is gedegradeerd naar het tweede niveau in Frankrijk lijkt een transfer aanstaande.

Olympique Lyon en AS Monaco lijken geïnteresseerd in de diensten van de Georgische aanvaller. Volgens het Franse L'Équipe had de 23-jarige Mikautadze een akkoord bereikt met de Monegasken, maar Mikautadze ontkent dit dus. 'Ik heb de keuze over mijn toekomstige club nog niet gemaakt, ik hou jullie op de hoogte', valt te lezen op de Instagram-story van Mikautadze. De aanvaller nam wel al afscheid van van de supporters van FC Metz. Dit deed hij via een video die hij op dinsdagavond plaatste op zijn Instagram-pagina.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.