Mikautadze: 'Ik speel volgend seizoen in de Ligue 1, dat kan ik bevestigen'

door Jari Perridon 562

Bron Geo Team

Mikautadze: 'Ik speel volgend seizoen in de Ligue 1, dat kan ik bevestigen'

door Jari Perridon 562

Bron Geo Team

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze heeft laten weten dat hij volgend seizoen actief zal zijn in de Ligue 1, zo meldt Geo Team op X. Dit betekent dat de Georgische aanvaller niet meer zal terugkeren bij Ajax. Op 30 mei kwam het nieuws naar buiten dat FC Metz de koopoptie in de huurdeal van de Georgiër ging lichten. Dit is overigens nog niet bevestigd door de Amsterdammers.

'Ik speel volgend seizoen in de Ligue 1, dat kan ik bevestigen', vertelt Mikautadze. 'Ik weet nog niet bij welke club ik speel komend seizoen, maar ik hoop dit snel te kunnen bevestigen', vervolgt de aanvaller die door Ajax werd verhuurd aan FC Metz.

FC Metz is komend seizoen niet actief in de Ligue 1. Mikautadze speelde met zijn ploeg in de play-offs om promotie/degradatie tegen Saint-Étienne. In de heenwedstrijd won Saint-Étienne met 2-1 van FC Metz, terwijl de returnwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zodoende degradeerde Mikautadze met zijn huidige club naar het tweede niveau van Frankrijk. Alles wijst er nu op dat FC Metz de Georgische spits weer gaat doorverkopen aan een club uit de Ligue 1.

Interesse in Mikautadze

Eerder gingen er geruchten rond dat Atletico Madrid interesse zou hebben in de diensten van Mikautadze, maar na de uitspraken van de aanvaller lijkt er een streep te kunnen door een overgang naar Spanje. Ook AS Monaco leek geïnteresseerd te zijn in Mikautadze. AS Monaco is nog altijd actief in de Ligue 1 en speelt komend seizoen zelfs Champions League-voetbal.

Mikautadze werd in de zomer van 2023 naar Ajax gehaald, maar kwam nooit uit de verf in het rood en wit van de Amsterdammers. Na een halfjaar vertrok de Georgiër alweer op huurbasis naar FC Metz waar hij in twintig Ligue 1-wedstrijden goed was voor dertien goals en vier assists. Ajax zal om en nabij dertien miljoen euro ontvangen voor Mikautadze.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.