Ling hekelt de raad van commissarissen

door GH 2

Ling hekelt de raad van commissarissen

door GH 2

Laatst geüpdatet

Direceteurskandidaat Tscheu la Ling is verbijsterd over de ontwikkelingen binnen Ajax. Hij kon er niet van slapen.
"Johan Cruijff die alleen mij als kandidaat naar voren schuift, hoe komen die commissarissen erbij? Johan en ik hebben een paar maanden geleden keurig een streep onder alles gezet. Net als hij zit ik niet om een baantje verlegen, dus toen de rvc maar bleef dwarsliggen en dat steeds meer ten koste van Ajax ging, ben ik afgehaakt. Daarna is Cruijff met Marco van Basten gaan praten, dus waar hebben ze het over?”

Ling heeft het idee gesaboteerd te worden door de rvc.
"Ik hoor Steven ten Have en Paul Römer roepen, dat Cruijff vier maanden de boel tegen heeft gehouden. Ze draaien het om. Zij hebben mijn kandidatuur gesaboteerd, niet Johan. Zoals ik op de tv heb gezien, hoe Marco van Basten zei dat hij geen problemen met een adviescommissie had, maar de rvc wel. Dus niet Cruijff heeft zijn benoeming geblokkeerd, de rvc heeft dat gedaan. En de boel maar op het verkeerde been zetten. Iedereen kan nu via de tv zien wat Johan en ik hebben ervaren: je ziet aan deze mensen dat ze weten dat ze liegen.”

Bij Ling staat het idee dat hij geen kans heeft gehad, dat de commissarissen zich te weinig in hem verdiept hebben.
"Cruijff is Ajax en doet dit alleen voor zijn club. Omdat hij er zo in staat, heeft hij mij ook benaderd. Want laten we eerlijk zijn, gezien ons verleden was dat voor veel mensen hetzelfde als Geert Wilders vragen om moslim te worden. Maar hij bleek goed op de hoogte, hoe ik AS Trencin gereorganiseerd heb. Dat had ook te maken met een onderzoek dat Ajax nota bene zelf in april bij Trencin heeft gedaan. Dat rapport kan iedereen binnen de club lezen, maar volgens mij is dat Ten Have ontgaan. Dan had hij kunnen weten dat we inderdaad zijn gedegradeerd, maar met overmacht weer gepromoveerd zijn en door de hele Slowaakse media omschreven worden als het voorbeeld van jeugdopleiding en talent begeleiding. In plaats daarvan hebben ze me in de criminele hoek proberen te duwen, hebben ze verhalen over faillissementen verteld en veel meer onzin. Ik heb al eerder aangegeven, dat zodra ik kan bewijzen dat Ten Have gezegd heeft dat ik een criminele achtergrond heb, ik ’m voor de rechter sleep. Maar als je hem overvalt, zoals laatst is gebeurd, dan houdt hij zijn kaken op elkaar en roept: ’Dit bespreken we later wel met een biertje erbij…’

"Ik hoop dat tijdens de ledenraadsvergadering alle stemmen worden genotuleerd. Dat op papier komt wie wel en niet zijn vertrouwen in deze rvc uitspreekt. Dan weet je wie er straks verantwoordelijk zijn voor niet een zwarte bladzijde uit de clubgeschiedenis, maar een zwart hoofdstuk.”

( foto: Black bath towel photographers)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties