'Kudus onderzoekt mogelijkheid om Ajax deze winter nog te verlaten'

door Cristian de Jong 162

Bron The Athletic

'Kudus onderzoekt mogelijkheid om Ajax deze winter nog te verlaten'

door Cristian de Jong 162

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus wil deze winter nog vertrekken bij Ajax, zo meldt The Athletic. De Ghanees zou druk bezig zijn met zijn management om Amsterdam te verlaten en dus is de mogelijkheid aanwezig dat Kudus zijn laatste minuten in het shirt van Ajax al heeft gemaakt.

De Ajacied speelde een uitstekend WK met zijn land. Ghana werd weliswaar in de groepsfase uitgeschakeld, maar Kudus heeft zich wel aan de wereld kunnen laten zien. Zodoende trok de creatieveling heel wat aandacht van clubs uit onder meer de Premier League, Bundesliga en de Ligue 1.

The Athletic meldt dan ook dat de Ghanees momenteel de mogelijkheid aan het onderzoeken is om de hoofdstad deze winter nog te verlaten. Zo wil Kudus nagaan of Ajax openstaat voor een transfer, en hoeveel euro de Amsterdamse club verlangt voor de WK-ganger. Ajax zou minimaal 35 tot 40 miljoen euro willen hebben voor Kudus, hoewel de club hem liever helemaal niet ziet vertrekken.

Afgelopen zomer wilde Kudus al vertrekken bij Ajax. De 22-jarige speler weigerde zelfs te trainen nadat Ajax niet wilde meewerken aan een transfer naar Everton. Nu lijkt Kudus de clubs voor het uitkiezen te hebben. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Borussia Dortmund geïnteresseerd zou zijn. Ook Liverpool lijkt Kudus in het vizier te hebben.

Voorkeur voor Premier League

Naast deze Europese grootmachten zijn ook clubs uit Frankrijk een mogelijke optie voor Kudus. Dit zou dan wel gaan om een huurperiode. Ondanks dat vele clubs interesse in de Ghanees hebben getoond, zijn er volgens The Athletic nog altijd geen formele gesprekken gevoerd. Kudus lijkt echter wel een voorkeur voor een club uit de Premier League te hebben, waar hij als middenvelder kan functioneren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.