Boateng niet blij met speelminuten Kudus bij Ajax: 'Onterecht, in mijn ogen'

door Cristian de Jong 28

Bron Voetbal International

Boateng niet blij met speelminuten Kudus bij Ajax: 'Onterecht, in mijn ogen'

door Cristian de Jong 28

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

George Boateng, assistent-trainer van Ghana, is van mening dat Ajax niet voldoende gebruik maakt van Mohammed Kudus. De Ghanees is momenteel in bloedvorm op het WK in Qatar. De Ajacied zou volgens Boateng een grotere rol van betekenis moeten spelen in Amsterdam.

Boateng ziet daarentegen dat er nog wel ruimte voor verbetering is bij zijn landgenoot. 'Hij moet nog wel ervaring opdoen, meters maken. Wij geven hem meer speelminuten dan hij bij Ajax krijgt', zegt de oud-speler van Feyenoord tegenover Voetbal International. Boateng is van mening dat Kudus nog beter zou kunnen worden als hij meer zou spelen bij Ajax. 'Als Mohammed daar wat vaker mee zou mogen doen, hadden ze al veel meer plezier aan hem kunnen beleven', benadrukt hij.

Concurrentie met Brobbey

Kudus moest in de eerste seizoenshelft voornamelijk concurreren met Brian Brobbey in de spits. Boateng geeft aan dat Kudus wekelijks in de basis zou moeten staan. 'Hij begon fantastisch aan dit seizoen, maar heeft uiteindelijk niet genoeg basisplaatsen gekregen. Onterecht, in mijn ogen', vervolgt Boateng.

De assistent-trainer van Ghana is lyrisch over de Ajacied. Boateng ziet Kudus in de toekomst uitgroeien tot een absolute ster. 'Of het nou in Engeland, Italië of Duitsland is. Hij is zo dynamisch, intelligent, veelzijdig en technisch vaardig. Hij gaat een heel mooie toekomst tegemoet.' Vrijdagmiddag kan Kudus zich nog minimaal één keer in de kijker spelen op het huidige WK in Qatar. Tegen Uruguay moet een resultaat worden behaald wil Ghana zich nog plaatsen voor de knock-outfase.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.