Ploeggenoot lovend over Kudus: 'Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden'

door Cristian de Jong 106

Bron RadioMarca

Ploeggenoot lovend over Kudus: 'Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden'

door Cristian de Jong 106

Bron RadioMarca

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus maakt niet alleen indruk op de buitenwereld. De Ghanees beleeft momenteel een geweldig WK. Kudus scoorde al tweemaal en kan zich ook nog plaatsen voor de knock-outfase. Ploeggenoot Iñaki Williams, speler van Athetic Club, is lovend over zijn landgenoot.

Williams vertelt bij RadioMarca dat hij al van Kudus had gehoord voordat hij met hem ging spelen bij de nationale ploeg. 'Ik kende hem al voordat ik bij Ghana kwam. Ik had over hem gehoord en zijn goals gezien.' De spits van Ghana is enorm onder de indruk van Kudus. 'Toen ik laatst met hem speelde, verraste hij me al enorm. Als mijn teamgenoten bij Athletic Club vroegen of iemand indruk op me had gemaakt, dan had ik het altijd over hem', geeft Williams aan.

Williams adviseert Kudus dan ook om Ajax te verlaten. De spits van Athletic Club ziet de Ajacied graag bij een nieuwe club. 'Ik denk dat Ajax te min voor hem begint te worden. Hopelijk maakt hij snel de sprong naar een grote club.' Williams constateert daarnaast dat Kudus ook nog lang niet uitgeleerd is. 'Hij is een machine. Hij is heel compleet en met zijn jonge leeftijd kan hij nog veel verbeteren.'

Wellicht staan Williams en Kudus binnenkort tegenover elkaar in de Spaanse competitie. De 28-jarige speler is van mening dat de Ajacied het niveau van een Spaanse topclub aan zou kunnen. 'Ik zie hem wel bij een grote club spelen. Hij heeft veel potentie en een grote marge voor verbetering. Zijn plafond is nog niet in zicht. Ik denk dat hij binnen afzienbare tijd een revelatie kan zijn', aldus Williams.

Interesse in Kudus

Ajax kan in januari dus rekenen op stevige interesse van verschillende clubs in Europa. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat een aantal clubs uit de Premier League interesse zouden hebben in de Ghanees. Kudus kan zich in ieder geval nog minimaal één keer in de kijker spelen op het huidige WK in Qatar. Vrijdag neemt Ghana het namelijk op tegen Uruguay, en kan bij een overwinning doorgaan naar de volgende ronde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.