Barcelona vooralsnog niet geïnteresseerd in Kudus: 'Daar is absoluut geen sprake van'

door Cristian de Jong 21

Bron RAC1

Barcelona vooralsnog niet geïnteresseerd in Kudus: 'Daar is absoluut geen sprake van'

door Cristian de Jong 21

Bron RAC1

Laatst geüpdatet

Jordi Cruijff heeft aangegeven dat FC Barcelona momenteel niet in de race is voor Ajacied Mohammed Kudus. De Ghanees is in bloedvorm op het huidige WK en weet daarmee de nodige aandacht van Europese topclubs te trekken. FC Barcelona is dus volgens Cruijff nog niet geïnteresseerd.

Wel erkent Cruijff de klasse van Kudus. 'Hij komt in de schijnwerpers te staan door zijn prestaties en doelpunten op het WK', vertelt de sportief directeur van de Catalanen bij het Spaanse RAC1. Zo scoorde Kudus tweemaal in het WK-duel met Zuid-Korea. Ook tegen Portugal maakte de creatieveling veel indruk.

Barcelona niet geïnteresseerd

Cruijff vertelt vervolgens dat hij Kudus al langere tijd volgt. 'Ik heb hem een jaar geleden zien spelen en volg zijn carrière bij Ajax op de voet.' Maar er is volgens Cruijff nog geen sprake van interesse. 'Het is nog lang niet zo ver dat we als Barcelona in hem geïnteresseerd zijn, daar is absoluut geen sprake van', geeft hij duidelijk aan. 'Maar hij is wel iemand die opvalt.' Kudus heeft laten zien dat hij op meerdere posities kan functioneren. Bij Ajax stond de Ghanees al in de spits en op het middenveld. Cruijff begrijpt de ophef niet over zijn positie. 'Het verbaast me ook dat er in Nederland wordt gediscussieerd over zijn positie.'

Kudus kan vanwege zijn goede resultaten op dit huidige WK rekenen op flinke interesse van grote Europese clubs. Eerder kwam al naar buiten dat meerdere clubs uit de Premier League de Ghanees aandachtig zouden volgen. Aankomende januari lijkt Kudus dus de clubs voor het uitkiezen te hebben. Afgelopen zomer ketste al een transfer naar Everton af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.