Kudus in rol als rechtsbuiten bij Ghana: 'Mogelijk zet het Ajax-trainer Schreuder aan het denken'

door Jesse ter Haar 61

Bron Voetbal International

Kudus in rol als rechtsbuiten bij Ghana: 'Mogelijk zet het Ajax-trainer Schreuder aan het denken'

door Jesse ter Haar 61

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus kan voor Ajax mogelijk een rol spelen als rechtsbuiten, zo concludeert Voetbal International maandag na afloop van Zuid-Korea - Ghana. De Ajacied stal de show met twee doelpunten en deed dat vanuit een rol als rechtervleugelaanvaller.

'De heatmap van Kudus, waarop staat op welke plekken hij actief was met de bal aan de voet, geeft een goed beeld van de wedstrijd die de Ajacied speelde en welke vrijheid hij kreeg. Kudus moest in verdedigende situaties de rechterflank bestrijken, maar kreeg in balbezit richting het doel van de tegenstander de ruimte om naar binnen te trekken', stelt men vast. 'De samenwerking met de wegtrekkende spits Williams werkte daarbij in het voordeel van het Afrikaanse land.'

Vanuit die rol behaalde Kudus succes, zo was terug te zien bij zijn twee doelpunten. 'Zijn twee goals maakte Kudus in zijn twee verschillende rollen in balbezit. De 0-2 maakte hij na een loopactie naar binnen, de beslissende 2-3 viel toen hij als rechtsbuiten over het hoofd werd gezien door de Koreaanse defensie. De beweeglijkheid, die Kudus als Ajax-speler met name als valse spits in de Champions League liet zien, tentoonspreidde hij nu vanaf de rechterflank.'

Keuzes voor Schreuder

'Mogelijk zet het Ajax-trainer Schreuder aan het denken', klinkt het eindoordeel, waarna vast wordt gesteld dat Alfred Schreuder in aanloop naar de tweede seizoenshelft kan experimenteren met Kudus in zijn rol bij Ghana. Wel is het nog de vraag wanneer de Ghanees terugkeert in Amsterdam, want zijn land heeft een plek in de knock out-fase van het WK in eigen hand. De volgende wedstrijd voor Ghana is op vrijdag 2 december tegen Uruguay.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.