'Ik kan me heel goed voorstellen dat Kudus ook de kans op rechtsbuiten gaat krijgen bij Ajax'

door Cristian de Jong 78

Bron VI

'Ik kan me heel goed voorstellen dat Kudus ook de kans op rechtsbuiten gaat krijgen bij Ajax'

door Cristian de Jong 78

Bron VI

Laatst geüpdatet

Pieter Zwart is onder de indruk van het spel van Mohammed Kudus. De Ghanees is momenteel actief op het WK in Qatar en wist maandag als rechtsbuiten tweemaal te scoren in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Bij Ajax heeft Kudus al op meerdere posities gefunctioneerd. Zwart lijkt te weten op welke positie Kudus nu het beste uit de verf komt.

'Ik zou nu denken, rechtsbuiten', begint Zwart bij Voetbal International. Zwart lijkt namelijk geen groot fan te zijn van Kudus op het middenveld. Zo twijfelt hij of de Ghanees qua tactiek en spelinzicht zal leveren. 'Er zit natuurlijk heel veel risico in al zijn acties. Dat zijn natuurlijk posities waar balverlies heel kwetsbaar kan zijn.' Toch sluit Zwart een rol op het middenveld in de toekomst niet uit. 'Misschien dat het met tijd kan komen, maar nu zie ik dat niet zo snel.'

Zwart is voorstander van Kudus op rechtsbuiten. Nu helemaal, aangezien Lucas Ocampos zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers gespeeld lijkt te hebben. 'De vacature op rechtsbuiten ligt nu nog steeds een beetje open bij Ajax, dus ik kan me heel goed voorstellen dat Kudus ook misschien een keer de kans op rechtsbuiten gaat krijgen. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.'

Kudus belangrijk voor Ghana

Tegen Zuid-Korea leek Kudus ook als rechtsbuiten te functioneren. Dat pakte goed uit voor de Ghanezen. De Ajacied was tweemaal trefzeker in de met 2-3 gewonnen wedstrijd. 'Dat functioneerde eigenlijk best wel goed', vervolgt Zwart. Toch zag hij ook wat verbeterpunten. 'Er ontstonden wel twee aanvallen vanaf zijn flank. Maar van de structuur van Ghana klopte sowieso niet heel veel', aldus Zwart.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.