Verweij ziet transferstrijd om Kudus ontstaan: 'Liverpool is in de markt gekomen'

door Jesse ter Haar 252

Bron De Telegraaf

Verweij ziet transferstrijd om Kudus ontstaan: 'Liverpool is in de markt gekomen'

door Jesse ter Haar 252

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Liverpool is in de markt gekomen voor Mohammed Kudus, zo vertelt Mike Verweij op basis van informatie uit Engeland in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Eerder werd al bekend dat Everton geïnteresseerd is in de diensten van de Ghanees - die maandag een hoofdrol opeiste op het WK - maar daar voegt stadsgenoot Liverpool zich nu dus bij.

'Everton was heel concreet en hij was ook boos over dat Ajax daar niet over wilde praten', aldus de Ajax-watcher van de krant. 'Toen moest je denken aan een transfersom van dertig, veertig miljoen. Nu is Liverpool in de markt gekomen, melden meerdere Engelse media. Als Engelse clubs tegen elkaar gaan opbieden, dan is dat aardig.'

De genoemde transfersom van dertig à veertig miljoen euro zou op die manier weleens flink overschreden kunnen worden, zo vermoedt Verweij. 'Gaan twee clubs uit één stad tegen elkaar opbieden, dan kan het zomaar weer zo zijn dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hun hand ophouden en dat er weer een enorme zak geld invalt.' Tijdens de vorige transferperiode hengelde de twee technische managers van Ajax een totaal van 216 miljoen euro binnen.

Onlangs sprak Kudus zich nog uit over het mislopen van zijn transfer naar Everton. De Engelsen waren concreet voor de explosieve linkspoot, maar Ajax hield een vertrek tegen. 'Ik dacht dat Everton een goed project voor mij was', zei hij toen. 'Het is niet zo dat dit mijn eerste seizoen bij Ajax is, het is mijn derde. Dus als ik de vooruitgang, waar ik naar op zoek ben, niet zie, waarom probeer ik dan niet iets anders?'

Kudus op het WK

Voorlopig is de linkspoot bezig zich te onderscheiden op het WK in Qatar. Maandagmiddag slaagde hij daar goed in, toen hij Ghana eigenhandig langs Zuid-Korea kopte en schoot. Tijdens een 2-3 zege was hij verantwoordelijk voor twee doelpunten. Na afloop van het duel bleef de Ajacied bescheiden en richtte hij een dankwoord aan zijn collega's bij het nationale team.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.