Kudus ziet bondscoach Ghana vertrekken na uitschakeling op WK

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Kudus ziet bondscoach Ghana vertrekken na uitschakeling op WK

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus moet het bij Ghana gaan doen met een nieuwe bondscoach. Otto Addo was de trainer van het land tijdens het huidige WK, maar na de uitschakeling van vrijdag keert hij terug naar zijn eigenlijke werkgever Borussia Dortmund.

In Duitsland is Addo actief als jeugdtrainer en assistent-trainer bij de hoofdmacht. In die functies gaat hij nu verder. 'Het was duidelijk dat ik zou stoppen na het WK. Mijn familie en ik zien onze toekomst in Duitsland', aldus de trainer na afloop van de verloren wedstrijd tegen Uruguay. 'Ik ben blij met mijn rol in Dortmund. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden, zou dat het einde zijn geweest. Dit is een familiebesluit.'

Uiteindelijk werd het voor Ghana een teleurstellend WK. Het Afrikaanse land maakte goede beurten tegen Portugal en Zuid-Korea, maar trok alleen tegen de laatstgenoemden aan het langste eind. De drie punten die op die dag werden behaald, bleken achteraf de enige drie punten van de groepsfase. De laatste wedstrijd, die tegen Uruguay, werd immers met 0-2 verloren.

Kudus stal vooral tegen Zuid-Korea de show. Ghana kreeg twee tegentreffers te verwerken, maar mede door twee goals van de Ajacied werd er alsnog succes geboekt. De linkspoot staat inmiddels op een totaal van 21 interlands voor Ghana, waarin hij zevenmaal het net wist te vinden. Nu het WK erop zit voor Kudus en zijn thuisland kan de middenvelder zich weer gaan melden bij Ajax. Op vrijdag liet Alfred Schreuder zich nog uit over de positie van Kudus.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.