'Kroes was voorbestemd om opvolger van Overmars te worden'

door Thijs Zwagerman 104

Bron De Telegraaf

'Kroes was voorbestemd om opvolger van Overmars te worden'

door Thijs Zwagerman 104

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alex Kroes was voorbestemd om Marc Overmars op te volgen bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf. Kroes sprak meermaals met Ajax’ Algemeen Directeur Edwin van der Sar, maar hoorde vervolgens lange tijd niets concreets meer van de Amsterdamse club. Inmiddels is Kroes aan de slag gegaan bij AZ.

De AZ-directie bestond jarenlang uit technisch directeur Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn. Eind vorig jaar kwam Kroes daarbij. ‘De tweekoppige directie van AZ werd uitgebreid met een derde lid: per 1 december gaat Alex Kroes door het leven als ‘Directeur International Football Strategy’ van AZ. Ja, de medeoprichter van de Sports Entertainment Group (SEG) is de man die was voorbestemd om de opvolger te worden van Marc Overmars bij Ajax’, schrijft De Telegraaf over Kroes.

‘Kroes verkocht als mede-eigenaar zijn aandelen van Go Ahead Eagles en dacht na goede gesprekken met onder anderen Edwin van der Sar in Amsterdam aan de slag te zullen gaan. Maar na een lange radiostilte vanuit de Johan Cruijff ArenA besloot Kroes niet met zich te laten sollen. AZ heeft een kundige derde directeur in huis gehaald’, aldus de krant.

Nog altijd geen opvolger van Overmars

Het Algemeen Dagblad meldde in een eerder stadium al dat binnen de Ajax-leiding niet iedereen overtuigd was van het aanstellen van Kroes. Naast de voormalig eigenaar van Go Ahead Eagles wordt ook Club Brugge-directeur Vincent Mannaert genoemd als mogelijke nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. Bijna een jaar na het vertrek van Overmars heeft de club echter nog altijd geen echte opvolger voor hem gevonden. Inmiddels is Ajax bezig aan de tweede transferperiode onder het duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, maar het is onduidelijk hoe lang zij nog verantwoordelijk blijven voor de voetbaltechnische zaken binnen Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.