AZ voegt voormalig Ajax-target Kroes toe aan directie

door Jesse ter Haar 9

Bron AZ

AZ voegt voormalig Ajax-target Kroes toe aan directie

door Jesse ter Haar 9

Bron AZ

Laatst geüpdatet

AZ heeft Alex Kroes toegevoegd aan de directie, zo meldt men via de eigen website. In Alkmaar gaat Kroes de functie van Directeur International Football Strategy vervullen en daarmee sluit hij zich aan bij Robert Eenhoorn en Max Huiberts, beiden momenteel al actief in de directie.

Eerder in het jaar 2022 werd Kroes nog in verband gebracht met Ajax. Hij nam afscheid van Go Ahead Eagles en vrijwel meteen zou zijn naam rond hebben gezongen in Amsterdam. Hij gaf toen echter aan dat de club nog niet op zijn pad was gekomen, maar later kwam naar buiten dat er weldegelijk gesprekken zouden hebben plaatsgevonden. De bestuurder wist echter niet de gehele Ajax-leiding te overtuigen dat hij de juiste man was.

Zodoende bleef Kroes de afgelopen maanden clubloos, totdat hij maandag dus plots opdook bij AZ. In Alkmaar gaat hij zich bezighouden met het exploiteren van 'de voetbalknowhow van AZ in binnen- en buitenland'. Dit houdt in dat hij zich bezig gaat houden met het delen van de bij AZ aanwezige kennis op het gebied van opleiding, ontwikkeling en management.

'AZ is voor mij de benchmark van Nederland', spreekt Kroes op de website van AZ, waarna hij uitlegt waarom hij de club op die manier ziet. 'De heldere structuur, de kwaliteit van de mensen in de organisatie en het toepassen van financiële duurzaamheid in combinatie met de sportieve prestaties zijn een voorbeeld voor iedere club. Ik ben erg trots dat ik onderdeel mag gaan uitmaken van deze club.'

Hamstra en Huntelaar

Uiteindelijk trok Ajax niet direct een vervanger van Marc Overmars aan. De functie werd tijdens de transferperiode én wordt nog altijd ingevuld door technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Onlangs kwam naar buiten dat men binnen de club ook nog geen grote haast maakt bij het aantrekken van een nieuwe technisch directeur. Allereerst moet er een nieuwe voetbalcommissaris in dienst komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.