Ajax kent geen haast met aanstellen technisch directeur en richt zich op voetbalcommissaris

door Bart Veenstra 212

Bron Ajax Showtime

Ajax kent geen haast met aanstellen technisch directeur en richt zich op voetbalcommissaris

door Bart Veenstra 212

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft geen haast met het aanstellen van een nieuwe technisch directeur, zo laat men weten tijdens de Algemene Vergadering van aandeelhouders. Sinds het vertrek van Marc Overmars nemen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de technische leiding waar en dat lijkt niet op de korte termijn te gaan veranderen.

Overmars was sinds de zomer van 2012 actief als de eindverantwoordelijke voor het technische beleid van Ajax. De directeur spelersbeleid vertrok echter bij de Amsterdamse club na grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke medewerkers. Hij vertrok in februari 2022 bij Ajax, waarna hij in maart alweer opdook in zijn volgende functie. Hij is nu actief als technisch directeur van Royal Antwerp.

Leen Meijaard, president-commissaris van Ajax, vertelt dat er geen grote haast is bij het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. 'Na het terugtrekken van Overmars hebben we gesprekken gehad met kandidaten uit binnen- en buitenland. Die kandidaten bleken of niet bij Ajax aan de slag te willen of wij wilden uiteindelijk geen samenwerking aangaan.'

'Daarna werden we geconfronteerd met een lastige situatie door het plotselinge vertrek van Ten Hag', aldus Meijaard, die vertelt dat de focus vervolgens ging op de zoektocht naar een nieuwe trainer. Die werd gevonden in de naam van Alfred Schreuder. 'Toen hebben we gezegd: voorlopig is het Van der Sar en Hamstra en Huntelaar. Hamstra en Huntelaar vullen het samen met de scouting in, terwijl er wordt gewacht op een nieuwe voetbalcommissaris met het oog op het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. Zij moeten immers vier jaar samenwerken.'

Blind wordt niet de nieuwe directeur voetbalzaken

Op de nieuwe voetbalcommissaris wordt nog altijd gewacht. De invulling van die functie kent de prioriteit, waarna vervolgens de blik op een nieuwe technisch directeur kan. Van die volgorde wordt in principe niet afgeweken. Danny Blind zal in ieder geval niet de nieuwe technisch directeur van Ajax worden. Hij is momenteel actief als assistent-bondscoach van Louis van Gaal en na het WK volgt de beslissing of hij terugkeert in zijn functie als voetbalcommissaris.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.