Koster verbindt toekomst aan Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 17

Koster verbindt toekomst aan Ajax Vrouwen

door Bart Veenstra 17

Laatst geüpdatet

Daphne Koster blijft voorlopig actief als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De Amsterdamse club meldt via Ajax.nl dat Koster een contract voor onbepaalde tijd heeft getekend. Sinds 2017 is de oud-voetbalster actief als manager vrouwenvoetbal in Amsterdam.

In die rol zet Koster, die ook als speelster voor Ajax uitkwam, zich in voor het sportieve beleid van de gehele vrouwentak, waar ook het Ajax Vrouwen Talententeam onder valt. Koster werkte deze zomer ook mee aan het opstellen van een op maat gemaakte cao voor de Ajax Vrouwen. 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Ajax. Er is is nog heel veel werk te verzetten en ik ben nog lang niet klaar. Komend seizoen gaan we voor de beker en natuurlijk ook voor de landstitel, want uiteindelijk willen we ons weer laten zien in de Champions League', zegt Koster.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is blij dat Koster voor de club behouden blijft. 'In de afgelopen twee jaar heeft Daphne een grote rol gespeeld in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen Ajax. Met haar ervaring en harde werk heeft ze veel voor elkaar gekregen, op sportief gebied maar zeker ook buiten het veld; de nieuwe cao is daar een prachtig voorbeeld van. Ik kijk uit naar het werk dat Daphne nog gaat verzetten binnen de vrouwentak en waar haar ambitie haar binnen de organisatie kan brengen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.