KNVB start vooronderzoek naar aanleiding van discriminerende uitingen jegens Brobbey

door Jesse ter Haar 60

Bron NUsport

KNVB start vooronderzoek naar aanleiding van discriminerende uitingen jegens Brobbey

door Jesse ter Haar 60

Bron NUsport

Laatst geüpdatet

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden die zondag plaatsvonden tijdens FC Utrecht - Ajax, zo schrijft NUsport. Brian Brobbey werd racistisch bejegend vanuit het thuispubliek en dat kan gevolgen hebben.

De aangestelde aanklager gaat verklaringen opvragen bij de betrokken partijen en kijkt vanuit daar of FC Utrecht iets te verwijten valt. Wel ondernam men vanuit de club al actie tijdens de wedstrijd. Nadat men te horen kreeg over de discriminerende uitingen, sprak de stadionspeaker het publiek streng toe. Bovendien zou een deel van de mensen die zondag voor de onrust zorgden al zijn opgespoord door FC Utrecht.

'Ons standpunt over racisme is helder: dit hoort niet thuis in het voetbal', klinkt de verklaring van de KNVB. 'Er wordt gekeken naar wie de apengeluiden maakte tijdens de wedstrijd. Het is moeilijker om daders van spreekkoren te straffen omdat op beeld niet goed te achterhalen is wie wat roept.'

Zondag werd ook Brobbey gevraagd naar de oerwoudgeluiden die vanaf de tribunes klonken. Hij bleef er koeltjes onder en zei: 'Het doet me niet zoveel, hoor. Het is hun probleem, toch? Misschien krijgen ze wel een boete, mij boeit het niet zoveel', waarna hij eraan toevoegde het wel als een belediging op te vatten.

Bloemen voor Brobbey

Een dag later kreeg Brobbey door FC Utrecht bloemen opgestuurd. De club keurt de uitingen van de eigen supporters af. Op het Twitterkanaal poseerde de spits, die tijdens FC Utrecht - Ajax verantwoordelijk was voor de belangrijke 0-2, met het boeket en schreef de club: 'No room for racism.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.