'Gudelj senior handig voor Muric'

door Koen Weijland 16

'Gudelj senior handig voor Muric'

door Koen Weijland 16

Laatst geüpdatet

Nebojsa Gudelj kan bij Ajax van waarde zijn voor onder meer Robert Muric. Die verwachting spreekt hoofdtrainer Frank de Boer uit in gesprek met AT5. De Kroatische voetballer heeft de Nederlandse en Engelse taal nog altijd niet onder de knie, waardoor communiceren lastig blijft.

Gudelj senior zal op meerdere manieren inzetbaar zijn voor de Amsterdamse club. 'Nebojsa krijgt bij ons een meer begeleidende rol', vertelt De Boer. 'Hij kan ook wat betekenen in de contreien waar we nu nog niet helemaal goed zitten. Servië is echt een voetballand', doelt de oefenmeester op de nog niet toereikende scouting van Ajax in Oost-Europa.

'En daarnaast kan hij bijvoorbeeld een Muric goed begeleiden. Muric praat bijna geen Engels, het Nederlands gaat nu ietsje beter. In het begin heb ik hem heel veel dingen uitgelegd. Dan knikt hij "ja", maar was het "nee", denk ik. Dan kom je net niet verder met hem. Daarom is zo'n vader Gudelj, die instructies kan geven, heel nuttig. Dan is dat allemaal net iets makkelijker', besluit De Boer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties