Geruchtenmolen: 'Ajax-afgevaardigden in Istanbul voor Güler en Aktürkoglu'

door Jesse ter Haar 1185

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Ajax-afgevaardigden in Istanbul voor Güler en Aktürkoglu'

door Jesse ter Haar 1185

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent niet dat er geen geruchten meer zijn omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 4 juni

'Ajax-afgevaardigden in Istanbul voor Güler en Aktürkoglu'

Ajax-afgevaardigden zouden afgelopen weekend in Istanbul zijn geweest om Arda Güler en Kerem Aktürkoglu te bekijken, zo schrijft Fener Global. De twee aanvallend ingestelde voetballers ontmoetten elkaar tijdens Galatasaray - Fenerbahçe, de wedstrijd die door de ploeg van Aktürkoglu afgetekend met 3-0 werd gewonnen. Het vermeende Ajax-target was goed voor één assist. Naar verluidt zou Ajax momenteel een bod aan het voorbereiden zijn op Güler, het toptalent van de uitploeg van zondag.

Zaterdag 3 juni

'Klaassen in beeld bij Beşiktaş als alternatief voor Talisca'

Davy Klaassen is bij Beşiktaş in beeld als alternatief voor Anderson Talisca, zo meldt Fanatik zaterdagochtend. Beşiktaş is op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder en de Braziliaan wordt gezien als de droomkandidaat. Op de achtergrond is de Turkse club bezig om alternatieven in beeld te brengen en hiervoor wordt de naam van Klaassen genoemd. Als de technische rapporten van de middenvelder binnen zijn, wordt er een besluit genomen om contact op te nemen met zowel Klaassen als Ajax of dat ze gaan doorschakelen naar een ander alternatief. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 in Amsterdam.

Vrijdag 2 juni

'Familie Güler op huizenjacht in Amsterdam'

De naam van Arda Güler blijft in verband gebracht worden met Ajax. Volgens een Turkse bron - Evren Chicago - zou de familie van de jongeling inmiddels op zoek zijn naar een huis in Amsterdam. Het achttienjarige talent van Fenerbahçe werd de afgelopen tijd al vaker aan de Amsterdamse club gelinkt. Een uitgebreid bezoek van Klaas-Jan Huntelaar aan Turkije deed het aantal verhalen groeien. Onlangs kwam nog naar buiten dat Güler een nieuwe zaakwaarnemer in de armen heeft gesloten. Ali Dursun, agent van onder meer Frenkie de Jong en Donny van de Beek, behartigt nu zijn belangen.

Donderdag 1 juni

'Ajax voert deze week gesprekken met Noorse trainer Knutsen'

Ajax gaat deze week gesprekken voeren met de Noorse trainer Kjetil Knutsen, zo schrijft de Scandinavische scout Emirhan Yazici op Twitter. Knutsen heeft deze week een afspraak staan met een delegatie van Ajax om te praten over het mogelijke trainerschap in Amsterdam. De Telegraaf meldde eerder dat de Noorse trainer in beeld is bij de Amsterdammers voor het hoofdtrainerschap van komend seizoen. Hij is nu de coach van FK Bodø/Glimt, maar er is dus een mogelijkheid dat hij volgend seizoen voor de groep staat bij Ajax.

Woensdag 31 mei

'Scouts van Ajax zijn aanwezig bij Valerenga - Bodø/Glimt'

Scouts van Ajax zijn aanstaande zondag aanwezig tijdens het duel tussen Valerenga en Bodø/Glimt. Dat meldt Mehran Amundsen-Ansari op Twitter. Hij werkt als Sales en Marketing Manager bij Valerenga. Amundsen-Ansari schrijft dat de thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt nadert en dat Ajax 'eraan komt'. Hij deelt een screenshot, waarop te zien is dat de Amsterdammers twee tickets aanvragen voor de scouts. Het is niet bekend voor wie de scouts daar aanwezig zullen zijn.

'Ajax toont concrete interesse in Duits toptalent Darvich'

Ajax toont concrete interesse in het Duitse toptalent Noah Darvich, zo schrijft Sport1. Naast de Amsterdammers zijn ook Paris Saint-Germain, Bayern München, Arsenal, Chelsea en voornamelijk Manchester City geïnteresseerd in de aanvallende middenvelder. Het zestienjarige talent heeft nog een contract tot medio 2024 bij SC Freiburg. Hij wordt gezien als één van de grootste talenten van Duitsland en hij wordt omgeschreven als iemand met een zeer goede techniek, strakke balcontrole en een goede versnelling.

Dinsdag 30 mei

'Ajax in Zweden op de tribune voor talentvolle Bénie Traoré'

Ajax zou zijn oog hebben laten vallen op de talentvolle Ivoriaanse spits Bénie Traoré (20) van het Zweedse BK Häcken. Het Zweedse medium Aftonbladet schrijft dat een delegatie van de Amsterdamse club op de tribune zat voor de jonge spits, die dit seizoen in elf duels al tien keer trefzeker was. Ook werd de negentienjarige middenvelder Romeo Amane bekeken. Na afloop ging Traoré in op de geruchten omtrent Ajax. 'Het is een grote club met veel goede spelers. Ik denk er nog niet over na, ik speel gewoon. De transferwindow is nog niet open. Je weet nooit wat er gaat gebeuren en we zullen zien wat er gebeurd als de transferwindow opengaat', aldus de Ivoriaan. Clubdirecteur Martin Ericsson bevestigt dat Ajax - net als vele andere buitenlandse clubs - aanwezig was.

Maandag 29 mei

'Álvarez bereikt persoonlijk akkoord met Borussia Dortmund'

Edson Álvarez heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Borussia Dortmund, zo schrijft Ruhr Nachrichten op maandagavond. De Mexicaan stond aanvankelijk in de belangstelling van Bayern München én de club uit Dortmund, maar eerstgenoemde club haakte recent af in de strijd om de handtekening van de Ajacied. Álvarez zou dol zijn op de omstandigheden bij Borussia Dortmund. Hij kijkt uit naar het spelen in het stadion van Borussia Dortmund en voor de fans van de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.