Gabriël Reiziger verlaat Ajax; jeugdspeler tekent bij PEC Zwolle

door Brent Tomassen 25

Bron Instagram Gabriël Reiziger

Gabriël Reiziger verlaat Ajax; jeugdspeler tekent bij PEC Zwolle

door Brent Tomassen 25

Bron Instagram Gabriël Reiziger

Laatst geüpdatet

Gabriël Reiziger, zoon van assistent-trainer Michael Reiziger, maakt de overstap van Ajax naar PEC Zwolle. Dat laat de zestienjarige weten via zijn eigen Instagramaccount. In Zwolle hoopt de jongeling zijn laatste stappen richting het profvoetbal te zetten.

New Chapter, schrijft Reiziger, die afgelopen seizoen uitkwam in Ajax Onder-17 op Instagram poserend met het shirt van zijn nieuwe werkgever. Ajax besloot onlangs niet verder te gaan met het jeugdproduct. Nu krijgt hij een nieuwe kans bij de Blauwvingers.

Reiziger is een behendige aanvallende middenvelder die eventueel ook als buitenspeler uit de voeten kan. De jongeling verruilde AFC in de zomer van 2014 op negenjarige leeftijd voor Ajax. Na acht jaar in de opleiding van de Amsterdammers vervolgt Reiziger zijn voetballoopbaan in Zwolle.

Vader

Het betekent dat Gabriël vanaf deze zomer niet meer voor dezelfde club actief is als vader Michael, die ook na het vertrek van Erik ten Hag deel uit blijft maken van de technische staf van Ajax 1. Dat doet de voormalig rechtsback sinds 2019, nadat hij eerst Jong Ajax onder zijn hoede had. Eind 2017 was Reiziger senior tussenpaus bij het eerste elftal, voordat Ten Hag het stokje van de ontslagen Marcel Keizer overnam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties