Deze vijftien jeugdspelers laat Ajax vertrekken

door Thijs Zwagerman 166

Deze vijftien jeugdspelers laat Ajax vertrekken

door Thijs Zwagerman 166

Laatst geüpdatet

Ajax heeft recentelijk vijftien jeugdspelers laten weten dat er na dit seizoen geen toekomst meer voor hen is weggelegd bij de club. Uit de huidige selectie van Ajax O17 vertrekken de meeste talenten. Vijf spelers uit dat team kunnen op zoek naar een nieuwe club.

Bij Ajax O18 kregen drie spelers te horen dat zij na dit seizoen hun heil elders moeten zoeken. Nassef Chourak, Rida Chahid en Raphaël Sarfo mogen wel blijven, maar zullen niet de stap naar Jong Ajax maken. Dit trio blijft komend seizoen als dispensatiespeler bij Ajax O18. Voor Chourak ligt daar zijn langdurige blessureleed van eerder dit seizoen aan ten grondslag. Ajax wil de talentvolle middenvelder in de O18 wedstrijdritme op laten doen en vervolgens alsnog de stap naar Jong Ajax laten maken.

Verdediger Dyferdio Misidjan, dit seizoen al voor Ajax O18 actief als dispensatiespeler, zal daarentegen wel vertrekken en ook middenvelder Loed Klaasen en aanvaller Divaio Bobson gaan Ajax verlaten. Bobson kan rekenen op concrete belangstelling vanuit Duitsland, terwijl voor Klaasen een avontuur in de Verenigde Staten lonkt.

Dat laatste geldt ook voor Timo Jansen. Hij is een leeftijdsgenoot van Klaassen, maar is dit seizoen als dispensatiespeler actief voor Ajax O17. De kans is groot dat hij dus ook naar Amerika zal verkassen. Naast Jansen moeten bij Ajax O17 verder Jermaine Rijssel, Bram van Driel, Darcey Turner en Gabriel Reiziger vertrekken. De laatstgenoemde is de zoon van Michael Reiziger, de huidige assistent-trainer van Erik ten Hag bij Ajax 1.

Bij Ajax O16 vertrekken in de personen van Bram van Esveld, Mex Winters, Oliver Koster en Radmehr Gozardanabaksh vier talenten. Bij Ajax O15 gaan er drie talenten weg. Thomas Jansen, Ihab Guermat en Sven Scheringa zijn bezig aan hun laatste weken op De Toekomst.

Vertrekkende Ajax-talenten per team:

Ajax O18:

Dyferdio Misidjan

Divaio Bobson
Loed Klaasen

Ajax O17:

Timo Jansen

Gabriel Reiziger
Jermaine Rijssel
Bram van Driel
Darcy Turner

Ajax O16:

Bram van Esveld

Mex Winters
Oliver Koster
Radmehr Gozardanabaksh

Ajax O15:

Thomas Jansen

Ihab Guermat
Sven Scheringa

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.