'ESPN vindt oplossing voor camerastandpunt tijdens Feyenoord - Ajax'

door Timo Suur 69

Bron Algemeen Dagblad

'ESPN vindt oplossing voor camerastandpunt tijdens Feyenoord - Ajax'

door Timo Suur 69

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finales van het bekertoernooi komen opnieuw hoge netten te hangen tussen de tribune en het veld. De televisiekijker zal hier geen hinder van ondervinden. De wedstrijd in De Kuip vindt plaats op woensdag 5 april om 20.00 uur.

Bij het Eredivisieduel tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip op 22 januari (1-1) hingen netten rondom het hele veld om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid konden worden. Bij de wedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi wordt het net echter niet rond het hele veld geplaatst. De Olympiazijde, waar de belangrijkste camera's voor ESPN staan, blijft 'open', zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Televisiezender ESPN was bij het eerdere Eredivisieduel tussen beide clubs genoodzaakt om de camera's hoger in het stadion te plaatsen, anders zouden de netten recht voor de lens hangen. Echter waren de televisiekijkers niet blij met dit camerastandpunt. Er werd op sociale media geklaagd dat de netten nog steeds te zien waren. Er is nu dus een betere oplossing gevonden. Na de loting gaf ESPN al aan te hopen op een andere oplossing.

Wedstrijd in de halve finales van het bekertoernooi

Feyenoord en Ajax treffen elkaar op woensdag 5 april om 20.00 uur in De Kuip. De wedstrijd staat in het teken van de halve finales van het bekertoernooi. In het seizoen 2018/2019 troffen beide teams elkaar ook in de halve finales van de TOTO KNVB Beker. Deze wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor de Amsterdammers. De goals werden gemaakt door Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek. Ajax wist die wedstrijd revanche te nemen op de eerdere 6-2 nederlaag in de competitie.

De Amsterdammers wisten uiteindelijk de beker te winnen door Willem II met 4-0 te verslaan. De doelpuntenmakers waren Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar (2x) en Rasmus Kristensen. Ajax hoopt dit seizoen weer de beker te winnen, maar hiervoor moet eerst afgerekend worden met Feyenoord. In een eventuele finale wacht de winnaar van de wedstrijd tussen SV Spakenburg en PSV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.