'Feyenoord laat opnieuw veiligheidsnetten ophangen voor bekerduel met Ajax'

door Bart Veenstra 107

Bron 1908

'Feyenoord laat opnieuw veiligheidsnetten ophangen voor bekerduel met Ajax'

door Bart Veenstra 107

Bron 1908

Laatst geüpdatet

Feyenoord is opnieuw van plan om maatregelen te treffen voor een thuiswedstrijd tegen Ajax, zo meldt 1908. De twee aartsrivalen treffen elkaar begin april in het kader van de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Om de veiligheid van de spelers op het veld te waarborgen, gaat Feyenoord opnieuw tien meter hoge veiligheidsnetten plaatsen langs alle zijdes van het stadion. Zodoende zal televisiezender ESPN zich wederom genoodzaakt voelen om tijdens het duel vanaf de rand van het dak van het stadion te filmen. Op die manier probeert men het zicht voor de televisiekijker minimaal te belemmeren.

Naar verluidt heeft ook de gemeente Rotterdam plannen om groots uit te pakken. Net als de vorige keer - in januari - wordt De Kuip omgetoverd tot vesting. Op die manier wil men incidenten voorkomen. Tijdens de vorige Klassieker deden zich geen noemenswaardige problemen voor.

Zondag werd al duidelijk dat de gemeente Rotterdam had besloten dat er geen supporters van Ajax welkom zijn in De Kuip tijdens de bekerkraker. Namens Ajax reageerden onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar en trainer John Heitinga op die beslissing. Beiden spraken zij hun teleurstelling uit, waarbij zij aangaven het te betreuren dat er niet is gesproken over een mogelijke oplossing.

Nog geen datum voor Feyenoord - Ajax

Het is nog niet bekend wanneer de halve finale tussen Feyenoord en Ajax wordt gespeeld. De KNVB maakt later deze week bekend of de wedstrijd wordt vastgesteld op dinsdag 4, woensdag 5 of donderdag 6 april. De andere halve finale gaat tussen SV Spakenburg en PSV. De finale wordt op zondag 30 april gespeeld. Ook die wedstrijd vindt, traditiegetrouw, gespeeld in De Kuip.

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.