SVA doet oproep aan gemeente Rotterdam: 'Zorg er nou eens voor dat uitsupporters welkom zijn'

door NielsOpdam 28

Bron Algemeen Dagblad

SVA doet oproep aan gemeente Rotterdam: 'Zorg er nou eens voor dat uitsupporters welkom zijn'

door NielsOpdam 28

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De Supportersvereniging Ajax (SVA) baalt van het verbod op uitfans tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en Feyenoord. Dat vertelt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zondag liet de gemeente Rotterdam weten dat er 'geen reden is' om nu af te wijken van het verbod op uitfans.

'Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing', begint Nagtzaam zijn verhaal na het horen van het nieuws. 'In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beker zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn. Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord, zorg er nou eens voor dat uitsupporters wel welkom zijn.'

Nagtzaam vertelt dat er inmiddels al dertien of veertien jaar geen uitfans aanwezig mogen zijn tijdens de Klassieker. 'In al die tijd zou je de boel toch op orde moeten kunnen krijgen. Maar dat is blijkbaar nog steeds niet het geval.' Volgens de bestuurder van de Supportersvereniging Ajax is Amsterdam allang klaar voor het weer toelaten van uitpubliek, maar Rotterdam zou dit blokkeren.

'Bij die wedstrijd waren niet eens Ajax-supporters en toch waren de hekken nodig'

Daarnaast laten de hoge hekken, die in januari in De Kuip stonden tijdens Feyenoord - Ajax, zien dat het probleem niet per se bij de uitfans ligt. 'Bij die wedstrijd waren niet eens Ajax-supporters en toch waren de hekken nodig om ongeregeldheden te voorkomen. Het zag er niet uit', vertelt Nagtzaam. Het Algemeen Dagblad schrijft ook dat Ajax nog niet inhoudelijk kon reageren.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.