Van der Sar ontstemd over beslissing Rotterdam: 'Er worden steeds makkelijker uitfans geweerd'

door Jesse ter Haar 101

Bron De Telegraaf

Van der Sar ontstemd over beslissing Rotterdam: 'Er worden steeds makkelijker uitfans geweerd'

door Jesse ter Haar 101

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar baalt dat er geen uitfans aanwezig zullen zijn tijdens de Klassieker in de halve finale van het bekertoernooi. De algemeen directeur van Ajax was graag in gesprek gegaan met alle betrokkenen, maar de gemeente Rotterdam besloot anders.

Het stemt Van der Sar ontevreden, want hij zag 'juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken', zo citeert De Telegraaf hem. Er zijn nu al jarenlang geen fans welkom tijdens een ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord. In april 2023 zal daar dus nog geen verandering in komen.

De beslissing van de gemeente Rotterdam verrast Van der Sar overigens niet, maar het stemt ook zeker niet tevreden. 'We zijn wel teleurgesteld. De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd.' Naast de bestuurder van de Amsterdamse club is ook de Supportersvereniging Ajax teleurgesteld in de gemaakte keuze. 'Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing', sprak Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de SVA.

De Klassieker in 2019

In 2019 troffen beide ploegen elkaar eveneens in het kader van de TOTO KNVB Beker. Ook toen had Feyenoord de eer om een thuiswedstrijd te spelen en ook toen wilde de gemeente Rotterdam niet nadenken over het toelaten van uitsupporters. Een woordvoerder van het gemeentelijke bestuur van de stad liet eerder op de zondag al weten geen reden te zien om van die beslissing - die alweer vier jaar geleden werd genomen - af te wijken.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.