Eringa lijkt zich te verspreken: ’Directie Ajax gaat over nieuwe trainer’

door Bart Veenstra 117

Bron De Telegraaf

Eringa lijkt zich te verspreken: ’Directie Ajax gaat over nieuwe trainer’

door Bart Veenstra 117

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

RvC-voorzitter Pier Eringa heeft zich in het bijzijn van enkele journalisten mogelijk versproken over het hoofdtrainerschap van Ajax. Eringa gaf een verklaring over het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar en in dat gesprek gaf hij aan dat de directie gaat over het aanstellen van een nieuwe trainer.

De Telegraaf merkt op dat Eringa zichzelf daarmee heeft versproken. Het medium schrijft: 'Hij (Eringa, red.) wilde zich niet begeven op het terrein van de trainerspositie en zei daarbij dat het "de verantwoordelijkheid is van de zittende directie om een nieuwe trainer aan te stellen en dat hun keus daarna zal worden voorgelegd aan de RvC ter goedkeuring".'

De uitlatingen van Eringa zouden kunnen betekenen dat John Heitinga dinsdag of woensdag te horen krijgt dat Ajax niet met hem doorgaat als hoofdtrainer. 'Daarmee geconfronteerd wrong de RvC-voorzitter zich in allerlei bochten om te zeggen dat hij het niet zo bedoelde en sprak over de trainerspositie bij het eerste elftal in het algemeen.'

Bosz veelvuldig genoemd als mogelijk nieuwe trainer Ajax

Heitinga werd begin februari aangesteld als (interim) trainer voor de rest van het seizoen. De oefenmeester wist bij het ingaan van deze job dan ook dat het lang geen zekerheid zou zijn dat hij volgend seizoen wederom hoofdtrainer zou zijn van de Amsterdamse club. Duidelijkheid over deze positie binnen Ajax ontbreekt nog altijd. Wat betreft een nieuwe trainer wordt veelvuldig de naam van Peter Bosz genoemd, al zou Ajax ook in gesprek zijn met twee buitenlandse kandidaten.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.