Eringa: 'Ambitie is om iemand met Ajax-achtergrond in de top toe te voegen'

door Bart Veenstra 598

Bron Ajax.nl

Eringa: 'Ambitie is om iemand met Ajax-achtergrond in de top toe te voegen'

door Bart Veenstra 598

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de ambitie om iemand met een Ajax-achtergrond toe te voegen in de top van de club. Dat laat Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, via Ajax.nl weten als reactie op het vertrek van Van der Sar. De directeur besloot na het dramatisch verlopen seizoen op te stappen bij de Amsterdamse club.

In een kort statement laat Eringa weten dat men graag langer door had willen gaan met Van der Sar. 'Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen.'

Op dit moment worden de taken van Van der Sar overgenomen door de huidige directieleden. Dat zijn Maurits Hendriks (Chief Sports Officer), Menno Geelen (commercieel), Susan Lenderink (financieel) en Sven Mislintat (voetbalzaken). 'Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies', geeft Eringa aan, waarna hij aangeeft wat de plannen zijn voor de nabije toekomst. 'Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen.'

Van der Sar bijna elf jaar in directie Ajax

Van der Sar maakte sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Sinds november 2016 gold hij als de algemeen directeur van de Amsterdamse club. Van der Sar bekleedt daarnaast meerdere bestuursfuncties bij de FIFA, UEFA en de ECA. 'Mede als gevolg van de sportieve prestaties en de successen op het gebied van onder meer commercie en media maakte de club gedurende de periode onder Van der Sar een enorme groei door', schrijft Ajax.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.