Derksen ziet Noppert wel naar Ajax gaan: 'Ze moeten wel'

door Wessel Kroon 116

Bron De Oranjewinter

Derksen ziet Noppert wel naar Ajax gaan: 'Ze moeten wel'

door Wessel Kroon 116

Bron De Oranjewinter

Laatst geüpdatet

Johan Derksen en Dick Advocaat zouden er niet gek van opkijken als Ajax een poging zou wagen om Andries Noppert los te weken bij SC Heerenveen. De doelman uit Heerenveen heeft zich laten zien op het WK en dat is niet onopgemerkt gebleven. Derksen en Advocaat schuiven Noppert bij de Oranjewinter naar voren als goede optie voor Ajax.

Het Nederlands elftal werd vrijdagavond weliswaar uitgeschakeld op het WK, maar desondanks zagen Derksen en Advocaat Noppert een goed toernooi keepen. 'Die jongen heeft een uitstekend toernooi gehad, ik ben benieuwd wat daarmee gaat gebeuren', opent Advocaat. Vervolgens krijgt Advocaat de vraag of Noppert een goede optie zou zijn voor Ajax. 'Hij heeft nu laten zien dat hij een van de betere keepers van Nederland is. Ik vind Pasveer ook goed, maar die is natuurlijk wat ouder.'

Derksen zag Noppert ook een uitstekend WK keepen en denkt dan ook dat het heel lastig wordt voor SC Heerenveen om hem te behouden. 'Die heeft geen fout gemaakt. Daar kan Heerenveen geweldig z’n zakken aan vullen.' Derksen denkt dat de 28-jarige doelman ook een goede optie is voor Ajax. Hij ziet vooral een probleem in de leeftijd van de huidige doelmannen van Ajax. 'Hij is natuurlijk goedkoper dan een jongen die je bij een grote buitenlandse club weghaalt en het is een Nederlandse jongen. Ze moeten wel een nieuwe keeper hebben bij Ajax, want die keepers zijn al bijna veertig jaar oud daar.'

Wilfred Genee voegt er nog aan toe dat het een goed moment is voor Noppert om een transfer te maken. 'Hij is 28, dat is een mooie leeftijd ervoor.' Noppert was vorig jaar nog tweede doelman bij Go Ahead Eagles, maar heeft sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Van Gaal verraste door de doelman van SC Heerenveen een basisplaats te geven op het WK. Door zijn prestaties kan hij nu op veel belangstelling rekenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.