Aan Ajax-gelinkte Noppert: 'Nou, ik weet in elk geval nergens van'

door Bart Veenstra 49

Bron Algemeen Dagblad

Aan Ajax-gelinkte Noppert: 'Nou, ik weet in elk geval nergens van'

door Bart Veenstra 49

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Andries Noppert werd in de afgelopen weken al meerdere malen genoemd als nieuwe keeper van Ajax, maar zelf weet de keeper nergens van. Van een gerucht over mogelijke interesse vanuit de Amsterdamse club is het überhaupt nog niet gekomen, al zien meerdere analisten hem als mogelijk nieuwe keeper bij Ajax.

Noppert, die sinds de afgelopen zomer de doelman is bij sc Heerenveen, is dit WK de eerste keeper van het Nederlands elftal. Het zou dan ook logisch zijn als de interesse in de goalie is toegenomen. 'Nou, ik weet in elk geval nergens van. Joh, daar denk ik ook nog helemaal niet over na', aldus de nuchtere Fries tegenover het Algemeen Dagblad.

'Wat er wel of niet kan gebeuren met mij na dit WK zien we wel. Heerenveen kan contractueel bepalen wat ze met mij willen', zegt Noppert. 'Eerst maar eens hier zo ver mogelijk komen. We gaan zo weer beelden kijken van Argentinië', aldus Noppert, die nog altijd blij is met Oranje het op WK te zijn. 'Dat vind ik natuurlijk prachtig en het blijft een bijzonder verhaal dat ik hier sta. Maar ergens raak je er ook al aan gewend. Of het nou bij Heerenveen is of bij Oranje tegen Argentinië en Messi; ze verwachten dat je de ballen tegenhoudt. In die zin verandert er niks.’

In de afgelopen periode werd Noppert geregeld gelinkt aan Ajax. Zo zouden Henk Timmer, Dick Advocaat en Stijn Vreven Noppert desgevraagd Ajax als een goede optie zien voor de doelman. Eerder was ook Ajax-middenvelder Davy Klaassen zeer te spreken over de huidig doelman van sc Heerenveen.

Noppert wordt 'geleefd' tijdens WK in Qatar

Een moment van reflectie is er tijdens het WK nog niet geweest, zo vertelt hij. 'Nee, om eerlijk te zijn niet. Je wordt gewoon geleefd. Om de paar dagen een wedstrijd, besprekingen, rusten. Al ben ik totaal geen man voor dat laatste. Als andere spelers een dutje doen 's middags op de kamer, loop ik maar wat heen en weer te drentelen in het hotel. Laat mij maar bezig zijn. Maar ook genieten vind ik lastig. Ik denk dat het pas na dit WK tot me gaat doordringen hoe mooi het écht is geweest.’

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.