Vreven ziet Noppert eveneens als optie voor Ajax: 'Ook omdat hij echt een gave heeft'

door Bart Veenstra 30

Bron ESPN

Vreven ziet Noppert eveneens als optie voor Ajax: 'Ook omdat hij echt een gave heeft'

door Bart Veenstra 30

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Stijn Vreven is van mening dat Andries Noppert zou kunnen slagen bij Ajax. Dat vertelt de Belgische oud-speler van onder meer FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag tegenover ESPN. In het verleden werkte Vreven als trainer van NAC Breda met Noppert.

Noppert, die in de afgelopen zomer overstapte van Go Ahead Eagles naar sc Heerenveen, is dit WK de eerste keeper van het Nederlands elftal. Eerder al gaven voormalig Ajax-keeper Henk Timmer en voormalig bondscoach Dick Advocaat aan dat Noppert een goede keeper voor Ajax zou zijn. Vreven sluit zich in het rijtje aan. 'Ik denk het wel, ook omdat hij echt een gave heeft. Dat kan je niet leren of aan trainen. Hij is supercool natuurlijk. Hij heeft geen stress.'

Volgens Vreven kan Noppert heel goed met de druk omgaan. 'Of hij heeft dat niet. Dat zijn de juiste genen natuurlijk en zeker ook om naar een topclub te gaan', aldus Vreven, die ziet dat Noppert ondanks zijn lengte snel naar de grond gaat. 'En hij heeft ook nog goede voeten. Hij kan absoluut een stap hoger. Ik zie geen enkele reden waarom hij niet bij Ajax zou kunnen slagen bijvoorbeeld.'

Noppert eerste keeper Oranje

Bij het Nederlands elftal is Noppert dit WK de eerste keeper. Hij houdt onder meer Remko Pasveer (Ajax) en Justin Bijlow (Feyenoord) op de bank. Daarnaast werden in een eerder stadium keepers als Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (SC Freiburg) buiten de selectie gehouden.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.