'De Lang wacht taak om contracten talenten te verlengen; Man City concreet voor Misehouy'

door Bart Veenstra 237

Bron Algemeen Dagblad

'De Lang wacht taak om contracten talenten te verlengen; Man City concreet voor Misehouy'

door Bart Veenstra 237

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt nog altijd de contracten van Jorrel Hato, Gabriël Misehouy en Stanis Idumbo Muzambo te verlengen. Eerstgenoemde beschikt op dit moment nog altijd over een jeugdcontract en dat terwijl hij - op pas zeventienjarige leeftijd - al basisspeler is in het eerste elftal. Het Algemeen Dagblad wijst erop dat Kelvin de Lang de toptalenten nu, samen met de directie, uit handen van andere Europese topclubs moet zien te houden.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Hato, wiens jeugdcontract nog loopt tot medio 2025, dit kalenderjaar een 'zeldzaam lichtpunt' is bij het afglijdende Ajax. 'Mislintat wilde zijn jeugdcontract na de roerige transferperiode zo snel mogelijk verlengen en opwaarderen, maar nog voor hij de gesprekken kon openen, werd de Duitser weggestuurd. Daarop ging Huntelaar vast in gesprek met Hato's management, tot hij ziek werd. De Lang moet het toptalent nu, samen met de directie, uit handen van Europese topclubs zien te houden.'

Concrete interesse Manchester City voor Misehouy

Het contract van de achttienjarige Misehouy loopt na dit seizoen af. Huntelaar was in de afgelopen maanden al bezig om een akkoord te bereiken met de huidige topscorer van Jong Ajax, maar tot zover is er nog geen handtekening gezet. Een eenvoudige opdracht wordt dat niet, zo weet het Algemeen Dagblad. 'En de situatie is er niet makkelijker op geworden nu Manchester City (lees: City Football Group) zijn concrete interesse kenbaar heeft gemaakt.'

Tot slot is er nog een talentvolle speler die Ajax mogelijk verlaat. Naar verluidt zou Idumbo Muzambo een eerste voorstel van Huntelaar hebben afgewezen. 'Intussen onderneemt onder meer AA Gent, de club die hij in 2021 verliet voor de Amsterdamse jeugdopleiding, serieuze pogingen om Ajax' meest waardevolle jeugdspeler van het voorbije seizoen terug te halen', besluit het Algemeen Dagblad.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.